Odjednom svi nose frizuru koja je donedavno većini bila smiješna

Foto: Instagram 

POSLJEDNJIH nekoliko sezona u modu se vraćaju neke frizure na koje smo odavno zaboravili. Tako su prošle godine svi pleli kosu u dvije riblje kosti, a većina tu frizuru nije nosilo još od djetinjstva. 
 
 
Proteklih godina popularne su i polu-punđice, odnosno modernija verzija "palmice", jedne od najpopularnijih dječjih frizura.  
 
 
A sada se vratio još jedan "dječji trend", koji je, ujedno, i kombinacija prethodna dva, a podsjeća i na frizuru fiktivne princeze Leie. Amerikanci su ih nazvali "svemirskim punđicama" (space buns), a riječ je o kikicama spletenima u punđe, koje se mogu oblikovati od cijele, ali i samo od dijela kose. 
 
 
 
Ova frizura bila ja glavni hit na ovogodišnjoj Coachelli, gdje su je mnoge dame i dodatno ukrasile šljokicama, pletenicama i drugim ukrasima za kosu. 
 
 
 
 
 
 
A, kao što vidite, nije toliko ni važno da punđice budu uredne, sve ovisi o vašem stilu. 
 
 
Za postizanje ovakvog looka najbolje je pripremiti kosu odmah nakon pranja, dodavanjem pjene, kako bi frizura bila dugotrajnija. Kosu zatim podijelite u dva dijela, točno po sredini glave i svežite ju u kikice. Ovisno o frizuri koju želite napraviti, svežite svu kosu ili samo gornji dio.  
 
 
Kikice zatim natapirajte, kako biste dobili na volumenu i oblikujte ih u punđice. Nestašne pramenove zakačite špangicama i sve dodatno učvrstite lakom za kosu.
 
 
 
Po želji "začinite" šljokicama i spremne ste za sve ljetne festivale pred nama!