Opasna ponašanja u vezi i kako ih zaustaviti

Foto: Flaunt

RIJEŠI ih se prije nego postane prekasno.

1. Problemi iz prošlosti
 
Radi se o situacijama u kojima ti i on u svakoj svađi spominjete stvari i pogreške iz prošlosti, koje su navodno bile oproštene i zaboravljene te ih koristite jedno protiv drugoga, kad god se za to ukaže prilika.
 
Zašto je ovo loše za vas? Kao prvo, time ništa nećete riješiti te će vas takve stvari samo dodatno tjelesno i emocionalno iscrpiti. Ako doista želite riješiti stvari, usredotočite se na sadašnjost, a ne prošlost.
 
Kako riješiti problem? Prvi korak je da napokon oprostiš i zaboraviš. A ako to nikako ne možeš, zapitaj se želiš li uopće biti u vezi. Kako otkrivaju stručnjaci, moguće je tako spoznati da je naša veza dosegla svoj vrhunac. A kada dođe takvo vrijeme, možda je tako najbolje za oboje.
 
2. Žaljenje prijateljicama
 
Umjesto da s njim rješavaš probleme, ti se jadaš svojim prijateljicama o tome kakav je on.
 
Zašto je ovo loše za vas? Tvoji prijatelji mogu ti biti velika podrška tijekom teških vremena, no oni nipošto ne mogu riješiti tvoje probleme ili učiniti da oni nestanu.
 
Kako riješiti problem? Koji god problem postoji u vašoj vezi, raspravite ga što prije. Pritom izbjegavaj riječi poput "moraš" i sve ostale, koje ostavljaju dojam da mu naređuješ. Umjesto toga, iskreno mu reci svoje želje, na temelju svojih individualnih iskustava i vrijednosti, mirnim tonom i s poštovanjem.
 
3. Nedostatak direktnosti
 
Umjesto da mu izravno kažeš što te muči, ti bacaš natuknice, u nadi da će on shvatiti što mu pokušavaš reći i što želiš od njega.
 
Zašto je ovo loše? Ovako baš nikada nećete riješiti svoje probleme, s obzirom da nitko od nas nema sposobnost čitanja misli. Uz to, takve stvari će vas oboje činiti nervoznijima, zbog čega će svađe biti još češće.
 
Kako riješiti problem? Budi otvorena i iskrena i prestani misliti kako će on sam shvatiti gdje griješi. Iskrenost može napraviti veliku razliku u ljubavnom odnosu, a ako s njim ne možeš biti takva, onda ovdje postoji veliki problem.