Otkriven sprej od kojeg žene "polude" za muškarcima

Foto: Forrest & Bob
 
AKO je doista tako kako stoji u opisu, ovaj će sprej poželjeti kupiti baš svi muškarci.
 
Njegovo ime je Syntocinon, a radi se o spreju, kojeg žena udiše, a nakon toga, muškarac pored nje postaje joj odjednom privlačniji.
 
On sadrži sintetički oblik hormona oksitocina, kojeg tijelo prirodno oslobađa iz tijela, kada se ljudi zaljube. 
 
Gore opisano djelovanje spreja, otkriveno je tijekom jednog istraživanja, koje su proveli njemački znanstvenici, a u njemu je sudjelovalo 40 žena u dvadesetim godinama. Polovica njih doista je udisala spomenuti sprej, a polovica je samo mislila da ga udiše.
 
Ženama su nakon toga pokazane fotografije muškaraca, među kojima su bili i njihovi partneri. Žene koje u prvom krugu nisu udisale Syntocinon, sada to jesu i obrnuto.
 
Sve su žene nakon udisanja ovog hormona, svoje partnere ocijenile atraktivnijima i to za 15 posto. Jedini izuzetak  bile su žene koje uzimaju kontracepcijske pilule, kojima su njihovi partneri bili jednako privlačni s i bez udisanja oksitocina.
 
Za sve zainteresirane, dobra je vijest što se sprej može kupiti online putem i to po cijeni od 200 kuna.
 
No, liječnici upozoravaju kako bi se sprej trebao prodavati isključivo uz predočenje recepta, jer može imati negativni utjecaj na rad srca, a moguće su i mučnine, glavobolje, pobačaj i ostali zdravstveni problemi.