Ova raskošna haljina s Met Gale izrađena je 3D printerom

Foto: Getty Images, Instagram

IAKO nije bila u skladu s temom Met Gale, iza haljine indijske glumice Deepike Padukone stoji zanimljiva priča.

Bolivudska zvijezda nosila je raskošnu svijetloružičastu balsku haljinu s potpisom dizajnera Zaca Posena prekrivenu stotinama ukrasa izrađenih 3D printerom.

Dizajner se za Met Galu udružio s tvrtkama GE Additive i Protolabs koje se bave izradom 3D printera i printanjem tkanina kako bi kreirali modne dodatke za neke od uzvanica, uključujući manekenku Jourdan Dunn te glumice Nina Dobrev i Katie Holmes. Na tome su počeli raditi još prije godinu dana, kako prenosi WWD, a svi ukrasi za Met Galu izrađeni su u Pittsburghu.

Metalik haljina indijske glumice načinjena od sjajnog lureksa i žakarda na donjem dijelu bila je ukrašena s točno 408 isprintanih ukrasa u obliku morskih ježeva koji su na nju ušiveni ručno, za što je bilo potrebno preko 160 sati rada.

Rezultat je, kako vidite, zbilja očaravajući, a raskošnu haljinu Deepika je upotpunila i glamuroznim te upečatljivim nakitom s potpisom Lorraine Schwartz, uključujući i ukras koji je nosila na glavi.

S outfitom je uskladila i make-up i kosu svezala u visoki konjski rep te je izgledala kao moderna Barbie, što je primijetio i njezin suprug Ranveer Singh koji joj je ispod njezine fotografije na Instagramu napisao: "Come on Barbie, let’s go party".