Ova stvar vas dokazano čini privlačnijima suprotnom spolu

Foto: Harper's Bazaar

NIJE sve u izgledu.
 
Poznajete li ljude, koji imaju tu tajanstvenu i magičnu privlačnost, koja osvaja sve oko njih? Sigurne smo kako poznajete barem jednu takvu osobu.
 
A ako se pitate u čemu je tajna takvih ljudi, ono što vam odmah možemo reći jest da to nema nikakve veze s fizičkom atraktivnosti.
 
Odgovor je vrlo jednostavan: najvažnija stvar koja vas čini atraktivnima u očima drugih su vaše emocije.  No, to može zvučati vrlo jednostavno, ali ipak nije tako. Naime, samo izražavanje osjećaja nije dovoljno - vaši osjećaji  moraju biti jednostavni i iskreni.
 
Drugim riječima, nas privlače ljudi čije emocije možemo lako razumjeti. Mi nesvjesno tražimo partnera koji utjelovljuje slične misli i etiku kao mi, a kada pronađemo takvu osobu, podsvjesno počinjemo osjećati privlačnost prema njoj.
 
Istraživanje je provedeno u Njemačkoj, na grupici volontera, koja je gledala video isječke žene, koja je izražavala osjećaje straha i tuge. Nakon što su pogledali video materijale, zamoljeni su da detaljno opišu svoje dojmove.
 
Rezultati su pokazali sljedeće: što su bolje volonteri shvaćali kako se žena osjeća, ona ih je više privlačila, bez obzira na to kako je izgledala. Istraživači su također mjerili moždane aktivnosti tijekom eksperimenta, a kako se ispostavilo, područje mozga koje se bavi privlačnošću prema drugoj osobi, pokazalo je povećanu aktivnost, kada su sudionici eksperimenta bili najviše sigurni u emocije, koje proživljava spomenuta žena.
 
Zaključak je sljedeći: naša sposobnost da lako dekodiramo i prihvatimo nečije emocije, čini to da počinjemo vjerovati toj osobi. Osjećamo da možemo naći zajednički jezik s njom, a upravo je to razlog zašto podsvjesno osjećamo određenu privlačnost prema njoj.