Ovo je pravilan način na koji bi trebala prati vaginu

Foto: 123 rf

OD doktora i ginekologa više smo puta čule kako jednako kao i zanemarivanje, i prečesto pranje intimnih ženskih područja nije poželjno.

No koji je pravi način pranja "tamo dolje"?

Časopis Glamour popričao je s ginekologinjom koja je otkrila kako se vagina zapravo odlično čisti sama od sebe, i to zbog činjenice da ima niski pH što sprječava razvoj loših bakterija.

"Taj delikatni balans sprječava bakterije da se nakupljaju. Ako sredstvima za pranje promijenite pH, možete dozvoliti bakterijama da se šire.", poručila je ženama.

Također smatra da žene ne trebaju mijenjati način na koji peru intimna područja za vrijeme ciklusa koji može uključivati i različite iscjetke: "Mnoge žene misle kako bi trebale nešto napraviti, no to je samo način na koji se vagina sama čisti."

Doktorica Nancy smatra kako ne treba koristiti gelove za tuširanje, ali ni posebno kreirane proizvode za vaginalno područje: "Najbolje je prati to područje blagim sapunom, a zatim ga blago potapšati ručnikom kako bi se potpuno osušilo prije oblačenja gaćica, jer vlaga može dovesti do gljivičnih infekcija."

Dakle - budi blaga prema tom nježnom području, izbjegavaj agresivna sredstva za pranje, baš kao i skupa "posebno dizajnirana" i izbjegavaj vlagu.