Ovo su jasni znakovi da vaš partner nije zadovoljan vašom vezom

Foto: Pexels

DONEDAVNO ste se osjećali kao da u vašoj vezi sve ide uzlaznom putanjom i da je sve odlično. Zabavljali ste se s partnerom, uspješno rješavali probleme i živjeli idiličnim ljubavnim životom. No odjednom ste počeli primjećivati da se vaš partner čini nesretnim.

Ovo je scenarij koji mnogi dožive.

Bilo da vam je to sinulo tek nakon nekoliko godina ili ste se s tom spoznajom suočili gotovo preko noći, sjajno je da ste to primijetili. Naime, čak ni vaš partner možda ne shvaća da projicira negativne vibracije ili da je nesretan pa možete smatrati korakom u pozitivnom smjeru to što ste primijetili da nešto nije u redu.

To je prvi korak. Drugi korak je zapravo učiniti nešto u vezi s tim prije nego što se stvari pogoršaju.

"Koristite ove znakove kao pozivnicu za razgovor", kaže Kali Rogers, autorica i životna trenerica, za Bustle.

U nastavku vam donosimo nekoliko znakova koji mogu ukazivati na to da je vaš partner nesretan.

1. Slobodno vrijeme radije provodi s prijateljima nego s vama

Iako je zdravo provesti vrijeme odvojeno i vidjeti vlastite prijatelje, "ako vaš partner uvijek ima druge planove, a u njih ne uključuje vas, to je crvena zastava", kaže Hershenson. To može značiti da o nečem razmišlja, ali radije bi izbjegao rješavanje problema.

2. Stalno želi biti sam

Iako je zdravo imati vrijeme samo za sebe, želja za 24-satnom izolacijom je alarm da nešto u vašoj vezi nije kako bi trebalo biti.

3. Traži povode za svađu bez opravdanog razloga

Ako je vaš partner iznenada postao svadljiv, to može biti zbog pretjeranog stresa na poslu ili nuspojava depresije ili anksioznosti, ali i problema u vezi.

"Kad partner nije zadovoljan i ne može pronaći izlaz iz veze, on će se okrenuti stvaranju problema gdje ih nema", kaže stručnjakinja za odnose Lori Bizzoco za Bustle te dodaje: "Vaš partner može početi stvarati svađe oko sitnica i od njih raditi veliku stvar."

4. Više ne pokazuje sreću kada vas vidi

Normalno je da intenzivno uzbuđenje prilikom svakog susreta s vremenom opada. Naravno, i dalje ćete uživati u druženju, ali nerealno je očekivati da ćete intenzivno osjećati leptiriće u trbuhu prilikom svakog susreta.

No, ako je vaš partner vidno neraspoložen svaki put kad vas vidi - imate razloga za brigu.

5. Odjednom ima nove hobije kojima je maksimalno posvećen

Ako vam se čini da vaš partner odjednom ima brojne nove hobije, za koje vam se čini da ih koristi kao izliku za izbjegavanje druženja s vama, razmislite o kvaliteti vašeg odnosa. Pogotovo ako je riječ o hobijima u koje se vi ne možete uključiti.

6. Više ne spominje zajedničku budućnost

Ako donedavno niste mogli prestati govoriti o zajedničkoj budućnosti, a sada je više ne spominjete, obratite pažnju na promjene koje su se dogodile u vašoj vezi.

"Ako vaš partner nije spreman razgovarati o budućim planovima, to može značiti da njegovi planovi možda ne uključuju i vas", ističe Davida Rappaport, stručnjakinja za odnose i duhovna savjetnica.