Pazite se: Bliži se datum kada prekida najviše parova

Foto: Instagram

BOŽIĆNO vrijeme jedno je od najljepših i najromantičnijih u godini.
 
Lampice, šetnje, topla dekica, gledanje filmova, pokloni, druženje s voljenim osobama i ostale svečane radosti, tada su na vrhuncu,  no ipak nije sve tako rozo.
 
Naime, brojna istraživanja otkrila su kako su zimski mjeseci najizgledniji za prekid, no jedno novije otišlo je korak dalje te otkrilo točan datum, kada prekida najveći broj parova.
 
Radi se o 11. prosincu, koji nam stiže za nekoliko dana.
 
Istraživači su do tog podatka došli pregledavanjem Facebook statusa, jer u današnje doba, on je odlična platforma za uočavanje životnih promjena kod ljudi, ovisno o njihovom online ponašanju, a analizirali su se prekid statusi, promjene veze ili bilo kakve ostale objave, koje ukazuju na prestanak ljubavnog odnosa.
 
A čini se kako dva tjedna prije Božića, ljudi najviše preuzimaju kontrolu nad svojim životima. Pitate se zašto baš 11. prosinca? Psihologinja Dorree Lynn ima potencijalni odgovor, koji se veže uz darivanje.
 
"Intimni čin darivanja prisiljava ljude da prihvate realnost neadekvatnosti i povjerenja, kojima se bave. Isti fenomen se može uočiti u vrijeme Dana zahvalnosti u Americi", otkriva Dorree.
 
U svemu tome, dobra je vijest što biste nakon 11. prosinca trebali biti sigurni. Božić je vrijeme kada prekida najmanje parova tijekom cijele godine.