Pet jasnih pokazatelja da ste inteligentniji od prosjeka

Foto: Instagram

IAKO inteligenciju najčešće testiramo testovima namijenjenima za tu svrhu, određeni znakovi mogu vam dati do znanja da ste natprosječno inteligentna osoba. 

Neki od njih su sociološke, a neki čak fizičke prirode, a važno je napomenuti da niti na jedan od njih ne možete utjecati. 

Sljedećih pet znakova pokazuju da ste pametniji od prosjeka. 

Duhovite ste

Duhoviti ljudi su inteligentniji, a to je dokazano u jednom američkom istraživanju gdje su studenti kreirali svoj strip. Naime, inteligentniji studenti imali su znatno duhovitije dosjetke od onih s nižim IQ-om. 

Imate malo prijatelja

Okruženi ste s vrlo malim brojem ljudi kojima možete vjerovati? Odlično, to znači da ste napravili selekciju i da znate tko vam je odan. Nasuprot tome, manje inteligentne osobe neprestano su u velikim društvima te brojne ljude nazivaju dobrim prijateljima. 

Majka vas je rodila u nešto kasnijoj dobi

Jedno britansko istraživanje dokazalo je da su djeca čije su majke bile u tridesetima ili čak četrdesetima kada su ih rodile znatno inteligentnija. Istraživanje su proveli pomoću grupe ispitanika u kojoj su gotovo sve osobe koje su majke rodile u kasnijoj dobi imale veći kvocijent inteligencije od onih koje su majke rodile u dvadesetima ili ranije. 

Naučili ste vrlo rano čitati

Dva britanska sveučilišta, Edinburgh i Kings College of London, provela su istraživanje na blizancima i dokazali da je blizanac koji je naučio čitati ranije bio inteligentniji od svojeg brata ili sestre. 

Imate genetski veću stražnjicu

Osim što je dokazano da su žene s velikim stražnjicama zdravije, na sveučilištu Oxford je dokazano da su i inteligentnije od onih s manjom stražnjicom.