Pet razloga zašto je (i više nego) OK biti single

AKO niste u vezi vjerojatno se često susrećete s "dobronamjernim" pitanjima kao što su: "Kad ćeš naći nekoga" i " Zašto si tako izbirljiva". Takva pitanja znaju biti okrutna i bolna, ali morate biti svjesni da to što ste solo nikako ne mora biti mana. Evo pet razloga zbog kojih biste trebali biti sretni što ste solo:

1. Ne morate nikome polagati račune

Koliko si pari cipela već kupila ovaj mjesec? Koliko si dugo ostala vani sinoć?  Da, lijepo je biti u vezi, ali lijepo je i znati da možete raditi što god želite, kada god želite i da vas nitko neće ispitivati zbog toga i započinjati svađu s vama. Sami ste svoj gazda i to je lijep osjećaj.

2. Imate više vremena za prijateljice i hobije

Kad ste u vezi, najčešće nemate previše vremena za obitelj, prijateljice i hobije. Umorni dolazite s posla i jedino što stignete je naći se sa svojim dečkom. Kao single cura imate vremena za tulume, kavice i obilaske rodbine. Vaše slobodno vrijeme je samo vaše pa se možete baviti kojim god hobijem želite.

3. Sav novac koji zaradite trošite samo na sebe

Ne morate štedjeti za zajednička putovanja, kupovati skupe poklone i plaćati romantične večere (ipak ste emancipirana cura i nećete dozvoliti da dečko svaki puta plati). Sav novac koji zaradite možete potrošiti samo na sebe.

4. Mršaviji ste

Istraživanja pokazuju da su solo cure vitkije i u boljoj formi od onih koje su u vezi. Kada bolje pogledate, to ima i smisla. Osim ako ste u vezi s nekim fitness frikom, najvjerojatnije je da ćete večer‎i provesti uz televizor tamaneći slatkiše. Solo cure imaju više vremena i volje za teretanu i brigu o zdravoj prehrani.

5. Sami odlučujete kako će vaš život izgledati


Budući da nemate nikoga s kime dijelite budućnost, možete se potruditi da ostvarite svoje snove i budete najbolja osoba koja možete biti. Želite ići živjeti u Italiju? Želite dati otkaz i započeti svoj biznis? Želite se vratiti na fakultet? Sve to sada možete i napraviti jer nemate nikoga tko bi vas u tome sputavao.