Pet stvari koje će vam produljiti život

DOK smo mladi, ni ne razmišljamo o stvarima koje činimo a štetne su za naše zdravlje, ali lijepo je znati da uz neka odricanja možemo produžiti svoj život. Donosimo vam popis od pet stvari koje možete učiniti kako bi postali zdraviji, sretniji i produžili svoj životni vijek.

1. Prestanite pušiti

Svaki pravi pušač zna da su cigarete jedna on najteže izlječivih ovisnosti, ali isto tako morate biti svjesni da pušenje nema niti jednu pozitivnu stranu kada je u pitanje vaše zdravlje. Ne kažemo da trebate prestati pušiti u roku od tjedan dana, ali ako želite produžiti svoj život i olakšati si starost, barem smanjite količinu cigareta na pola.

2. Jedite pet porcija voća i povrća dnevno

Ako se naviknete da dnevno pojedete pet obroka porcija voća i povrća, primijetit ćete mnoge pozitivne promjene na svom tijelu. Imat ćete više energije, bolju probavu, lakše ćete održavati tjelesnu težinu, a ten će vam biti blistav.

3. Gledajte na lijepu stranu života


Dokazano je da stres i depresija dovode do mnogih bolesti i skraćuju život. Bez obzira na količinu problema u vašem životu, probajte se natjerati na smijeh svaki dan i pokušajte gledati život sa ljepše strane. Sačuvat ćete svoje psihičko i fizičko zdravlje.

4. Izlazite i uživajte u životu

Ako želite produžiti svoj život važno je da budete sretni i ispunjeni i zato nemojte odbijati pozive na kavu i koncerte, upišite se na novi hobi i organizirajte druženja sa prijateljima što češće.

5. Veselite se svojim rođendanima


Možda toga niste svjesni, ali većina žena rođendane proživljava vrlo stresno. Shvatite da je starenje prirodan tijek događaja i napokon počnite gledati svaku novu godinu svog života kao novu priliku da napravite izvrsne stvari sa svojim životom.