Planirate žensko druženje? Onda vam definitivno treba naša "Girl Power" playlista

Foto: Getty

MA koliko god to glupo zvučalo, ženama je u i 2017. godini i više nego dobro došla dnevna (ili bar tjedna) doza samopouzdanja.

A čak i ako se ne osjećate ugroženo, uvijek je lijepo čuti motivirajuće poruke, pogotovo kad se rimuju. Baš zato, odlučili smo sastaviti playlistu ultimativnih "Girl Power" hitova, koja će vam super doći planirate li večer provesti u ženskom društvu, jer su ove pjesme opjevale sve vaše "probleme". A kao što i same znate, pjesama u kojima jake žene pljuju po muškarcima i nabrajaju što sve mogu raditi bez njih ima jako puno, no mi smo playlistu odlučili svesti na 10 najboljih. Pri tome smo se vodili kriterijima da su pjesme poznate i plesne (kako biste se usput i dobro zabavile), da veličaju ženski rod, ali i da nisu uvredljive prema određenim ženama, pa se tako, recimo, pjesma All About That Base, u kojoj Meghan Trainor bez ikakvog povoda mršave djevojke naziva kujama, na ovom popisu nije našla. Preskočili smo i najizlizaniji ženski hit Girls Just Wanna Have Fun, jer vjerujemo kako je ta pjesma već svima dosadila. 

Destiny's Child - Independent Women, Pt. I
 
Beyonce, Kelly i Michelle + Charliejeve anđelice = Ultimativna himna svih neovisnih žena koje same sebi kupuju cipele, odjeću, nakit, kuću, auto... 

Jennifer Lopez - Love Don't Cost a Thing
 
I JLo se u megahitu s početka dvijetisućitih pohvalila svim što si može priuštiti sama, bez ikakve pomoći muškarca. 

Christina Aguilera - Fighter
 
Christinina verzija Colonijinog hita "Jača sam nego ikad" ističe sve pozitivne strane prekida s dečkom.  

Alicia Keys - Girl On Fire

Žena koja se u 35. godini života odlučila prestati šminkati morala se naći na našoj "Girl Power" listi, unatoč nekim glupim dijelovima teksta u ovoj pjesmi. 

Spice Girls - Wannabe
 
Taman kad ste pomislile kako je ova lista bez veze, vraćamo vas u vrijeme vladavine Spajsica s pjesmom koja veliča žensko prijateljstvo. 

TLC - No Scrubs
 
Bend kojeg svi znamo po pjesmi o vodopadima, opjevao je i najgoru vrstu muškarca, kojeg bi sve žene trebale izbjegavati. Takozvani "scrub" u slobodnom prijevodu je prljavac, odnosno tip koji škica svaku žensku i ne zna što znači biti vjeran, a na umu ima samo jednu stvar... 

Ariana Grande - Problem ft. Iggy Azalea
 
I dok Jay Z samo nabraja koliko ima problema, ove dvije dame optimistične su jer su se jednog (frajera) upravo riješile. 

La Roux - Bulletproof
 
Prije nekoliko godina slušali smo je na "repeat", no ovaj plesni hit vjerojatno niste odavno čule i sigurno će vas razveseliti. A ako to do sad niste primijetile, ovo je i super pjesma za sve žene slomljenog srca. 

Beyoncé - Run the World (Girls)
 
Iako žene i muškarce uporno naziva djevojčicama i dječacima, Beyonce bi svojim "girl power" hitovima mogla sama popuniti cijelu listu. 

Robyn - Dancing On My Own
 
Robyn je svoje mjesto na listi zaslužila jer je prava kulerica, ali i jer pjeva o neovisnim ženama. Zaplešite i vi potpuno same na ovaj zarazni hit i zaboravite na sve druge probleme.