Pogledajte neobičnu kolekciju mladog hrvatskog dizajnera Krune Jendrijeva

Foto: Ivan Gudić

ŽIVJETI u današnjem društvu često iziskuje štititi se od pritisaka, koje nameće današnji način života. 

Uslijed svih ovih pritisaka čovjek ima potrebu zaštiti svoju individualnost i istaknuti integritet vlastitoga Ja.
 
 
Upravo je ovu potrebu dizajner Kruno Jendrijev nastojao artikulirati kroz samu kolekciju, i to kroz istraživanje mogućnosti korištenog materijala. Svi su odjevni predmeti izrađeni su od bazičnih prirodnih materijala – pamuka i vune – koje je potom obradio tehnikama, koje čuvaju njihova zaštitna svojstva. 
 
Radi se o tehnikama obrade koje se inače vežu uz izradu odijela radnika u ekstremnim, zahtjevnim i potencijalno opasnim uvjetima – vatrogascima, čistačima i radnicima na cesti. 
 
 
Moda tako postaje naša druga, zaštitna koža, a istovremeno ima i praktičnu namjenu: tehnički obrađena odjeća bolje nas štiti od vremenskih promjena i (ne)prilika, zbog čega je idealna za zimsko i jesensko doba.
 
"Određeni efekti postižu se kontrastima ili postepenim prijelazima tekstura: od sjajnog do mat, od glatkog do mucastog. Keper trakice ukomponirane su u detalje odjevnog predmeta (leđa topića i haljina, modni dodaci kao što su ruksaci i torbe), čime unose dinamiku u monokromatske plohe odjevnih predmeta. U stvaranju estetskog dojma nastojao sam iskoristiti i težinu samih tkanina: predmeti koji su neposredniji samome tijelu, kao što su hlače i haljine, napravljeni su od lepršavijih materijala, dok jakne, kaputi i baloneri, kao svojevrsni zaštitni oklop oko tijela, imaju teži pad", otkrio je simpatični Kruno.
 
 
Kruno će svoju kolekciju predstaviti u sklopu Zagreb Fashion Weeka, koji počinje večeras.