Pospremi stan za samo 30 minuta

ŽELIŠ uredan stan ali čišćenje stana ti oduzima previše vremena i treba ti puno volje i truda da ga dovedeš u red zbog nereda koji se nakupio. Donosimo ti savjete koji će ti pomoći da pospremiš stan za 30 minuta te ga održavaš čistim svaki dan. Kada se brzo brisanje mrlja i prašine integrira u tvoju dnevnu rutinu čišćenja, održavanje stana postat će veoma jednostavno.

Kuhinja
Potrudi se nakon obroka odmah oprati suđe ili ga složiti u perilicu(5 minuta). Radne površine i štednjak obriši vlažnim maramicama namijenjenim za čišćenje kuhinje i ukloni mrvice koje su ostale nakon jela (3 minute).

Dnevna soba


Svakih nekoliko dana prebrišite površinu u dnevnoj sobi, to možeš učiniti dok gledaš TV (2 minute). Najbolje bi bilo da rutine čišćenja obavljaš uz omiljene serije i emisije, kao na primjer, ručnim usisivačem pokupi mrvice na kauču i ispod jastuka, čineći to uz omiljenu seriju, tako će čišćenje biti lakše a prljavština se neće nakupiti (2 minute).

Spavaća soba

Svako jutro, s noćnog ormarića ukloni šalice, knjige, naočale i ostale stvari koje tamo ne pripadaju (2 minute). Razvij naviku pospremanja kreveta svako jutro, soba će izgledati uredno i bit ćeš zadovoljna sobom jer si produktivno započela dan (2 minute).

Kupaonica

Proizvode za čišćenje drži na dohvat ruke jer ćeš ih tako češće upotrijebiti. Jednom tjedno detaljno očisti WC školjku i obriši pod. (5 minuta). Ispod umivaonika drži sanitarne vlažne maramice pa nakon umivanja ili pranja zubi obriši umivaonik i ogledalo (2 minuta).

Ormari

Najveći nered ipak stvara odjeća koja se nalazi svuda po stanu. Ako si stavila odjeću na pranje, zapamti da posao nije gotov sve dok odjeća nije na sušilu ili uredno složena u ormar (5 minuta). Odjeću koju navečer skineš odmah stavi ili u ormar ili u košaru s prljavim rubljem kako se ne bi gomilala po stolicama i krevetu (2 minute).