Potvrdila znanost: 5 odjevnih komada u kojima će svatko izgledati privlačnije

Foto: Instagram, Mango, Pull&Bear, Stradivarius, Zara, Topshop 

TRAŽITE dečka ili jednostavno volite izgledati najbolje što možete? 
 
Koji god bio vaš razlog, sigurno će vas zanimati informacije o komadima u kojima ćete uvijek izgledati privlačno. Vjerojatno ste i same već primijetile "čaroban" učinak određenih odjevnih predmeta koji vam uvijek donose hrpu komplimenata, a sada su i znanstvenici potvrdili da je to zaista istina. Naravno, najvažnije je da se u onome što nosite osjećate ugodno, jer tada i najviše zračite, a evo i kojih će vas 5 komada u trenu učiniti privlačnijom: 
 
Štikle
 
 
Što je štikla viša, to je žena privlačnija, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour. Naravno, to ne znači da se trebate spoticati na potpetici od 15 centimetara, dovoljne će biti i štikle normalne visine, do 10 centimetara, a najvažnije je da u njima znate hodati i da zračite samopouzdanjem. Tada će vam jedini problem biti obraniti se od udvarača.
Mango, 299,90 kn
 
Crvena boja
 
 
Ni ovo nije nikakva novost, ali znanost je sada i službeno potvrdila kako muškarci teško odolijevaju ženama u crvenom. Pogotovo ako se radi o haljini...
Zara, 229,90 kn
 
Crna haljina
 
 
Ok,  o "čarobnom" učinku ovog odjevnog komada na muškarce možda i ne postoje znanstveni dokazi, ali mala crna haljina već se puno puta dokazala kao siguran recept za privlačenje pogleda. Pa niste valjda mislili da je klasik bez razloga?
 
Pull&Bear, 99,90 kn
 
Gola ramena
 
 
Mislili ste da muškarce najviše "pali" duboki dekolte ili gole noge? U krivu ste! Istraživanje provedeno na Sveučilištu New South Wales pokazalo je da muškarce zapravo jako privlače ženske ruke i ramena. Srećom, gola ramena i dalje su jedan od vodećih trendova sezone pa možete istovremeno izgledati seksi i biti u trendu.
Stradivarius, 99,90 kn
 
"Body-con" haljine
 
 
Novozelandski znanstvenici otkrili su kako muškarce i dalje najviše privlači ženska silueta u obliku pješčanog sata, a najbolji komad za njeno isticanje definitivno je "body-con" haljina. Ako ne znate o čemu je tu riječ, radi se o superuskim modelima koji ističu ženstvene obline, čak i ako se njima baš i ne možete pohvaliti, a vodeće predstavnice ovog trenda su sestre Kardashian-Jenner.
topshop.com, 270 kn