Pravila prvog spoja u modernim vremenima

Foto: Marie Claire

VREMENA se mijenjaju, a s njima i način na koji proživljavamo prve spojeve. Pravila su ostala manje-više ista, samo ih treba malo prilagoditi.
 
Nemoj kasniti
 
Pravilo koje bi se trebalo poštivati neovisno o vremenu u kojem živimo je ono o poštivanju tuđeg vremena. "Fashionably late" više nije u modi, a cure koje dolaze na vrijeme jesu.
 
Drži mobitel po strani
 
Neugodna tišina neće biti nimalo ugodnija ako ju prekineš zurenjem u mobitel. Ako su ti društvene mreže zanimljivije od frajera s kojim si na spoju, drugi put ostani doma.
 
Nije važno tko plaća
 
O tome tko treba platiti račun na prvom spoju stalno se vode debate, a svatko ima svoju teoriju. Neke su žene uvjerene da je to posao muškarca, neke će se boriti da same plate barem za svoj dio, neke će htjeti platiti sve… Kad je u pitanju plaćanje računa na spoju, manje je važno tko će platiti, a puno važnije način na koji se to dogovorite. Ako staviš preveliki naglasak na važnost plaćanja, šalješ krivu poruku.
 
Check-in nije in
 
Ako si navikla na check-in na svakoj lokaciji na kojoj se nađeš, možda je pametno da tu naviku potisneš barem na prvom spoju. Check-in ne govori samo to da ti je mjesto na kojem se nalaziš dovoljno cool, govori i to da ti je važnije pokazati drugima gdje si nego obratiti pozornost na osobu s kojom se nalaziš.