Preboli ga u 5 koraka

Foto: Forever New

KAD je u pitanju svježi prekid, čini se da nikada nećeš prestati plakati, zar ne? Ako pogledaš unatrag, vjerojatno i sama znaš da to nije ni blizu istini, a ako si upravo usred prekida, uz ovih ćeš ga 5 koraka preživjeti malo lakše.

Prvi korak: Obriši ga

Sa Facebooka, instagrama, Twittera i iz mobitela. Što ga manje ima u tvom životu, manje ćeš dolaziti u napast da mu se javiš ili još gore - da plačeš jer ga više nema.

Drugi korak: Prijateljstvo sačuvaj za kasnije

Možda i možete biti prijatelji, ali ne sad. Sad je vrijeme kad se moraš riješiti njegove prisutnosti. Sve ostalo će u tebi samo buditi lažnu nadu da ćete se jednom pomiriti.

Treći korak: Prestani ga uhoditi

Čak i ako ga obrišeš iz svog života, društvene mreže ti omogućavaju da bez problema promatraš i razmišljaš kako bi bilo da ste sad zajedno. Uhođenje nikome ne pomaže jer otežava proces zacjeljivanja.

Četvrti korak: Počni izlaziti s nekim novim

Znamo da još nisi spremna, ali nikada nećeš biti spremna ako ne kreneš. Ne moraš odmah pronaći novog dečka, ali pametno je podsjetiti se da postoje i drugi koji su možda i bolji od ovog prošlog.

Peti korak: Ne uspoređuj

Prirodno je da ćeš htjeti uspoređivati staru vezu s novom, ali to nije fer prema novom dečku u tvom životu. Iz stare veze ponesi lekcije koje si naučila, ali dopusti novoj vezi da raste neovisno o onome što je bilo prije.