Pretvori svoj ormar u malo modno carstvo

RAZBACANE stvari i nepregledne police čest su prizor u ormaru zaposlene djevojke, a ona slavna rečenica : "Nemam što obući" rezultat je neurednog ormara u kojem više ni ne znamo što imamo, a što ne. Ovaj je problem rješiv, i to lako, samo je potrebno odvojiti malo vremena i oboružati se živcima, jer će ti trebati.

Izbaci sve što ne nosiš 3 godine

Znamo, teško se odvojiti od one majice iz sedmog razreda koju si nosila na maturalcu kada te tvoj prvi dečko pitao za "furanje“, ali osim što vjerojatno više ne staneš u nju, samo zauzima prostor koji bi mogla zauzeti neka nova majica. Sačuvaj one najdraže stvari koje za tebe imaju sentimentalnu vrijednost, ali ako još uvijek čuvaš platforma tenisice sa šljokicama koje si kupila kad su Spice Girls bile na vrhu top lista u nadi da će se (oboje) vratiti u modu, razmisli malo - i baci u smeće. U ovom ti može pomoći i realistična prijateljica, koja će prekinuti tvoje nostalgične ispade i napuniti vreću za smeće ako ti nećeš.

Kutije štede prostor


Sigurni smo da uživaš svako jutro, tražeći drugu čarapu koja paše na ovu prvu koju si jedva uspjela pronaći, ali ako sortiraš sitne stvari po kutijama, sačuvat ćeš dragocjeni prostor, a o živcima da ne pričamo. Jedna za grudnjake, jedna za gaće i jedna za čarape, i tvoj ormar će se preobraziti u super funkcionalno mjesto.

Ogradi


Složene majice na policama vrlo se često ruše i stvaraju nered. Stavljanjem malih pregrada između svake hrpice majica osigurat će da se to ne dogodi, a tvoj ormar će djelovati puno urednije.

Sistematiziraj

Odaberi neki sistem po kojem slažeš odjeću. To može biti sortiranje po boji, vrsti odjevnog predmeta ili jednostavno možeš najdraže stvari držati na jednoj strani, a one manje drage (koje ipak nisi bacila) na drugoj. Kada su police u pitanju, drži stvari koje najčešće nosiš na razini očiju ili niže, a ove koje ne nosiš tako često drži iznad, ili skroz na dnu. Na taj način ćeš, kada otvoriš ormar, točno znati gdje se što nalazi, a 15 - minutno traženje one jedne majice više nikada neće biti problem.

Iskoristi cijeli prostor

Vrata ormara vrlo su često neiskorišteni prostor, a na njima možeš držati mnogo toga. Viseći pretinci koji se objese na unutarnju stranu vrata mogu poslužiti za sitnice koje bi inače lutale po ormaru, a na taj ćeš način osloboditi prostor za nešto drugo.

Vješalice utrostručuju prostor


Ako imaš odgovarajuće vješalice, možeš povećati prostor i staviti mnogo više stvari u ormar. Vješalice sa 3 ili više "šipki" mogu poslužiti za hlače ili majice koje se inače gomilaju u ormaru, a ona za kravate može se pretvoriti u vješalicu za šalove ili marame. Posebne vješalice za cipele u obliku malih pretinaca mogu uvelike smanjiti broj nagomilanih kutija, a tvoje japanke ili balerinke se u njima neće gužvati ili izgubiti formu.

Osvježi prostor

Mali mirisni jastučići ili sredstvo protiv moljaca dat će tvom ormaru ugodan miris, a odjeća će uvijek djelovati svježe i čisto. Ormar je ponekad potrebno i provjetriti, da se u njega ne bi uvukao ustajali miris.