Prevara: Najčešće zablude o sve omiljenijem "hobiju"

Foto: Banana Republic

KAD pomislite na prevaru, najčešće ćete pomisliti na muškarca koji je prevario svoju curu, zaručnicu ili ženu - to je nešto što u filmovima viđamo puno češće, a obrnute su situacije i dalje nešto neuobičajenije. Upravo to je jedna od mnogih zabluda koje se vežu za prevaru.
 
Muškarci to rade češće
 
Istraživanja pokazuju da u današnje vrijeme žene varaju gotovo jednako često kao i muškarci - u današnje vrijeme, za razliku od prije 20-ak ili 30-ak godina, žene na poslu provode jednako vremena kao i muškarci, jednako putuju, upoznaju jednaku količinu novih ljudi, a upravo se u takvim situacijama najčešće otvaraju prilike za prevaru.
 
Muškarci to rade zbog seksa, žene iz emotivnih razloga
 
Istina je da muškarci ulaze u afere zbog seksa, no sasvim je netočno da je to svojstveno samo muškarcima. Žene to također rade zbog seksa, kao što i određeni muškarci to rade iz emotivnih razloga. Motivi nisu svojstveni samo jednom spolu, i žene i muškarci imaju iste porive, bilo da su seksualne, ili emotivne prirode.
 
Tko jednom prevari, uvijek će varati
 
Prevara se događa zbog brojnih razloga, ali netočno je da se osoba koja je jednom varala ne može promijeniti i postati sasvim monogamna. Definitivno treba više raditi na tome da se ne vrati na stare navike, ali ljudi se mogu promijeniti ako im je dovoljno stalo.
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.