Primijetila si bore na licu? Možda je to zbog načina na koji spavaš!

Foto: 123 rf

ZA ELASTIČNU kožu i mladolik ten iznimno je važan dobar san.

To naravno, uključuje obaveznih 7 do 8 sati sna koji omogućuju da se koža odmori i regenerira, ali i način na koji spavaš.

Kod mnogih žena obješena koža i bore pojavljuju se upravo zbog načina na koji spavaju, a s obzirom na to da se jednaki pokreti ponavljaju svake noći, mnoge žene same nesvjesno loše utječu na svoj izgled.



Za kožu je najgore spavanje na boku i trbuhu jer tako svake noći "gužvamo lice" po jastuku punih 8 sati, upozoravaju stručnjaci. Zbog takvog spavanja bore nastaju na području oko očiju, nosa i na obrazima, ali i na grudima!

Za lijep izgled svakako bi se trebalo potruditi i naučiti spavati na leđima, a ako se nikako ne možeš oprostiti od spavanja na boku, barem utoni u san dok si na leđima.

Možeš koristiti i veliki jastuk koji koriste i trudnice te na njega prebaciti težinu s ramena i trupa - to će pomoći da lakše zaspiš, a opet lice neće biti pritisnuto na jastuk.

Još jedan "starinski savjet" koji svakako pali je spavanje na satenskoj jastučnici. Lice na satenu jednostavno klizi, dok se na pamuku "gužva".

I ne zaboravite na zdravih 7-8 sati sna svake noći!