Prva večer Fashion.hr-a: Nosiva moda za odvažne cure

SUKLADNO s očekivanjima, prva večer Fashion.hr-a protekla je u odličnom raspoloženju. Uzbuđenja nije nedostajalo, jer su, uz već svima poznatog Alduka, Martinu Felju i modni dvojac Popović i Skoko, svoje kreacije predstavili Clash of 9, Matija Čop i Aleksandar Žeravac. Većina dizajnera ove sezone je odlučila svoje kreacije ukrasiti asimetričnim detaljima koje su trendseterice iz publike izvrsno prihvatile.

"Clash of 9"

Večer su otvorile futurističke kreacije grupe devetero mladih dizajnera pod nazivom "Clash of 9" s Nikolom Barbirom na čelu. Ova zanimljiva modna grupacija javnosti je poznata po svojoj pobjedi na prošlogodišnjem Modnom ormaru. Kolekciju uglavnom čine modeli neutralnih boja (crne, bijele i sive) s ponekim neonskim detaljem.

Aleksandar Žeravac

Najveće iznenađenje ovog modnog događaja definitivno je bio mladi Aleksandar Žeravac čije su crno bijele kreacije odisale posebnom elegancijom, a točku na i tom damskom looku stavile su oštre linije i otvorena leđa.

Matija Čop

Još jedno relativno novo lice na našoj modnoj sceni je Matija Čop, pobjednik 6. Modnog ormara. Njegove jednostavne kreacije odskakale su od svega do sada viđenoga, a tome su pridonijele posebne drvene platforme sa iskrižanim vrpcama oko gležnjeva i bambusovi detalji na odjeći koji asociraju na odjeću gejši.

Ivan Alduk

Ivan Alduk je očekivano oduševio sve prisutne svojim prepoznatljivim stilom, no ovoga puta je dodao mnogo zanimljivih detalja koji su reviju podigli na jednu više razinu. Kombinacije su varirale od ležernih do strogih linija, mnogi modeli su na leđima imali kratke plašteve ili ciferšlus duž cijelih leđa, a posebno uočljiv trend bio je lagani crop koji otkriva gornji dio leđa. Uz sve te detalje mnogi modeli su nosili kožne ili rukavice od pliša, te kratke hulahop čarape u kombinaciji s cipelama na petu.

Martina Felja

Martina Felja je kao svoje zaštitno lice odabrala Vedranu Linardić, a njena kolekcija je odisala romantikom. Za svoje haljine odabrala je boju trule višnje i boju petroleja, a upotpunila ih je crnim kožnim detaljima, preklopima, naborima na dekolteu i raznim špagicama koje su na svim modelima vješto zamijenile remen.

Ivana Popović i Ivica Skoko

Prvu večer ove modne manifestacije zatvorila je revija Ivane Popović i Ivice Skoke u kojoj su siluete bile naglašene detaljima od čipke i prozirnim tkaninama. Kolekciju su krasile haljine midi duljine i lepršavih dugih krojeva koje su oduševile i same manekene. Naime, ovu reviju dodatno je začinio scenski nastup manekena koji su bacali zadivljene poglede prema manekenkama.

Nakon uspješnih i izrazito nosivih jučerašnjih revija i oduševljenim reakcijama publike, jedva čekamo da pogledamo što nam je Fashion.hr pripremio za danas.

Revije prvog dana Fashion.hr-a pogledajte ovdje: