Prvi supermodel Twiggy prisjeća se mladosti: Uopće nisam bila lijepa, samo sam bila mršava

JEDAN od prvih supermodela i modna ikona šezdesetih, Twiggy, prisjetila se svojih tinejdžerskih dana i otvorila svoje srce novinarki portala Metro. Twiggy tvrdi da pjesma "At Seventeen", glazbenice Janis Ian, savršeno opisuje njezinu mladost sa stihovima: "Snovi su sve što su besplatno dijelili ružnim curama poput mene".

Sada šezdesetdvogodišnja Twiggy, za kojom su ludjeli fotografi, a stil kopirale djevojke diljem svijeta izjavila je da ne misli kako je bila posebno privlačna. "Nisam bila jako lijepa. Samo sam bila jako mršava. Kritizirali su me zbog moje mršavosti, ali ja sam jela kao konj. Jednostavno se nisam mogla udebljati."

Isto tako, priznala je da nikad nije bila uobražena i da se uvijek pokušavala ugledati u druge zvijezde:" Oduvijek sam se divila Jean Shrimpton. Imala sam cijelu sobu oblijepljenu njezinim posterima. No, na žalost, nikad je nisam upoznala. Divim se i supermodelima devedesetih. Bile su nevjerojatne. Volim i Kate Moss. Nekoliko puta smo radile zajedno, stvarno je super cura; zabavna i s njom je jednostavno raditi."

Otkrila je i da ju je od poroka ludih šezdesetih spasio strogi tata: "Nikad nisam voljela piti. Usto, imala sam jako strogog oca koji je jako pazio na mene."