Riješite se celulita kod kuće, bez skupih tretmana i kremica

Foto: Instagram

VEĆINU žena na svijetu muči celulit zbog kojeg im je često skidanje u kupaći kostim najgora stvar u godini. Ako mislite da je rješenje u skupim kremicama, postoji bolje, lakše i jeftinije rješenje.

Vježbanje

Ako većinu dana prosjedite i ne bavite se fizičkom aktivnošću, mišićna masa se smanjuje, a masno tkivo povećava. Kako biste to spriječili, počnite se baviti laganim sportskim aktivnostima koje će vam učvrstiti mišiće. Bilo koji oblik tjelovježbe kroz dulji period utjecat će na smanjenje ovog problema, a jedna od najučinkovitijih vježba je svakodnevno brzo hodanje.

Kućna hidroterapija

Napunite kadu toplom vodom i u nju dodajte anticelulitno aromaterapijsko ulje. Nakon namakanja izmasirajte se snažnim mlazom tople vode, a potom počevši od stopala prema gore isto ponovite mlazom hladne vode.

Prehrana

Trebali biste prestati jesti masnu i slanu hranu, crveno meso, masnu ribu, punomasne mliječne proizvode i rafinirane žitarice. Umjesto toga jedite više voća i povrća, te pijte mnogo vode i zelenog čaja.

Anticelulitne masaže

Masirajte mjesta na kojima imate celulit tako da ih stišćete i gnječite, a masažu završite mekim pokretima.

Kofein

Ne misli se na pijenje litara kave, već na vanjsku primjenu. Talog kave utrljajte na kožu i pričekajte deset minuta. Postupak ponovite dvaput tjedno.