Rouge preporuka: Dvije knjige koje će vam ostaviti lijepe uspomene

IAKO svi čekamo da prođu ovi neizvjesni trenuci kada se sve okrene unutar dvadeset i četiri sata (recimo, vrijeme vani od sunčanog ljetnog dana pa do zimskih uvjeta snijega), u nametnutoj izolaciji dogode se i neke lijepe stvari.

Možda ćete naučiti nešto novo (kuhanje je primjerice sada "in", koliko vidimo na društvenim mrežama), upoznati sebe, ili pak shvatiti da ste si sami najbolji prijatelji.

Nedavno su objavljene dvije knjige čija pozitiva pomaže da karantena prođe što ugodnije.

Umijeće stvaranja uspomena – Meik Wiking

Autor koji je proširio hygge diljem svijeta vraća se s novom, vrlo zanimljivom knjigom. Svake godine na raspolaganju imamo točno određeni broj dana. Neki prođu posve neprimjetno, drugi nam se zauvijek usijeku u pamćenje.

Sjećate li se svojeg prvog poljupca? Ili najboljeg jela koje ste kušali u životu? Ili mirisa svježe pokošene trave za prekrasna ljetnoga dana? Probudimo li svoja osjetila, iskoristimo li moć prvih iskustava i osvijestimo li sve što proživljavamo i osjećamo, vjerojatnije je da ćemo zadržati svoje sretne uspomene.

Uz pomoć ove prekrasne i korisne knjige, Meik Wiking će vam pokazati kako stvarati sretne uspomene i kako ih čuvati. Naučite kako stvarati savršene trenutke, trenutke kojih ćete se zauvijek sjećati i koje će vaš život učiniti ljepšim i smislenijim.

Ichigo Ichie – Hector Garcia i Francesc Miralles

Nakon što su knjigom Ikigai – japanska tajna za dug i sretan život, jedinstvenim naslovom prevedenim na 42 jezika, naznačili tendenciju u cijelom svijetu, autori ove knjige otkrivaju nam novi koncept drevnog porijekla, koji će promijeniti živote milijuna čitatelja.

Ichigo Ichie – japansko umijeće življenja u trenutku, nadahnjujuća je knjiga koja nas uči: kako se osloboditi prošlosti i budućnosti da bismo svaki trenutak učinili jedinstvenim; kako u život uvrstiti zen koji je Steve Jobs naučio od japanskog učitelja i koji je bio ključan za njegov uspjeh; kako stvarati nezaboravne susrete u poslovnom i privatnom okruženju; kako poboljšati odnose pomoću novog načina postizanja usredotočene svjesnosti (mindfulness); kako otvoriti prolaz kreativnom toku kada nam je potreban.

Svatko od nas posjeduje ključ koji otvara vrata pažnji, skladu s drugima i ljubavi prema životu. Taj je ključ ichigo-ichie.