Rouge preporuka za vikend: Roman za koji će vam trebati nekoliko paketa maramica

Foto: Instagram, Press

ODLIČNA drama s temama o kojima se ne priča često.

Spisateljica Dorothy Koomson već godinama slovi kao jedna od najboljih svoga žanra, a svakom knjigom dokazuje da je to zaista istina. Pun pogodan u smislu drame je i njezin posljednji roman preveden na hrvatski, knjiga ‘Laku noć, ljepoto’.



Kad vas život ne mazi

Priča prati Mala i sve njegove žene. Točnije, njegove suprugu i najbolju prijateljicu, koja je u nekoliko navrata trebala biti više od toga. Mal i Nova prijatelji su čitav život, a situacije su ih u nekoliko navrata gurale skupa, no to se ipak nije dogodilo. Mal je u jednom trenutku upoznao Stephanie, vjenčao se s njom, a ono što su zamolili Novu u jednom trenutku odluka je koja im je svima promijenila život iz temelja. Naime, Mal i Stephanie ne mogu imati djece i zamolili su Novu da im bude surogat majka.

Opasnost emocija u surogat roditeljstvu

Unatoč strahovima i činjenici da bi im ta odluka mogla uništiti prijateljstvo, Nova na to pristaje. U jednom trenutku Stephanie pronalazi poruku 'Laku noć, ljepoto' koju je Mal poslao Novi i u tom trenutku odluči od Mala tražiti da prekine svaku vezu s Novom i njihovim nerođenim djetetom.Iako u šoku, Nova odluči dijete zadržati te ga odgaja sama. Njihov sin Leo osam godina kasnije oboli od teške bolesti, a dok leži u komi Nova odluči ipak dati Malu priliku da upozna sina. Njegov dolazak otvori sve stare priče te se Mal, Nova i Stephanie nađu u vrtlogu emocija koje su držali po strani godinama. Njihove veze se ponovno mijenjaju, a kako sve završi provjerite u knjizi.



Knjiga koja pruža puno više nego što očekujete

‘Laku noć, ljepoto’ sjajan je roman koji će vas taknuti u dušu i neko vrijeme ćete razmišljati o odnosima, emocijama i svakoj odluci koju ste dosad donijeli u životu. Dorothy Koomson je autorica koja raste iz knjige u knjigu. Iako joj tekstove krase nježne, gotovo chick-lit naslovnice, unutar korica čitatelj pronalazi duboke drame i nepatvorene osjećaje. Ono što nas svaki put oduševi jest njezina hrabrost u izboru tema, ali i njihovoj prezentaciji. Likovi su po običaju vrlo stvarni ljudi, i čitatelj se veže za njih i više nego što bi trebao ako želi zaštiti svoje osjećaje od tsunamija. Knjiga je pun pogodak, a način na koji je sve u njoj izvedeno ostavit će vas bez teksta.