Sedam jasnih znakova da trebate naći novi posao

Foto: Instagram

JESTE li zaglavili na pogrešnom poslu?

Svatko ima loše dane na poslu, no neki ljudi nezadovoljni su svaki dan. To je jedan od jasnijih znakova da je vrijeme da nađete novi posao, a u nastavku ih donosimo još sedam.

Ne napredujete

Ako se godinama ne mičete s mrtve točke, kako u smislu pozicije koju zauzimate tako i u smislu osobnog napretka, odnosno stjecanja novih vještina, onda je krajnje vrijeme da počnete tražiti novi posao. Ako tu više nemate što naučiti, a ne očekujete ni promaknuće u bliskoj budućnosti, velike su šanse da ćete u istoj situaciji zaglaviti još godinama.

Posao je postao rutina

Obavljate li sve radne zadatke automatski, dok ste u glavi negdje drugdje, onda sigurno niste zadovoljni poslom koji vas je pretvorio u stroj. Prestanite živjeti u rutini i potražite neki drugi posao te na vrijeme spasite svoje mentalno zdravlje.

Nemate podršku

Kada vas bližnji ne podržavaju u poslu koji radite, to može značiti da smatraju da zaslužujete nešto bolje. Poslušajte što vam imaju reći jer možda su u pravu. S druge strane, ako osjećate da nemate podršku radnih kolega, onda vam sigurno nije ni ugodno na poslu, a to je dobar znak da je vrijeme za traženje novog.

Razmišljate o promjeni karijere ili doktoratu

Svejedno je razmišljate li stvarno o tome ili samo drugima prodajete prazne priče o svojim velikim planovima jer u svakom slučaju to znači da niste zadovoljni sa svojim sadašnjim životom i poslom. Ako zaista mislite da će vas potpuna promjena karijere ili doškolovanje učiniti sretnijima, onda se odvažite na te korake ili, pak, sreću potražite na nekom drugom radnom mjestu.

Pod stresom ste

Stres je sastavni dio života i normalno je povremeno biti nervozan. No ako baš svakog jutra ustajete s grčem u želucu, a stres vas drži i nakon što s posla dođete kući, možda biste trebali razmisliti o otkazu. Ne samo zbog boljeg radnog okruženja već i zbog svojeg zdravlja.

Osjećate se manje vrijedno

Ako vas kolege podcjenjuju ili uopće ne doživljavaju te vam ne pružaju ni priliku da se iskažete u svom punom sjaju, onda vam sigurno na poslu nije ni ugodno. Mislite li da ste sposobni za više, nemojte samo sjediti, već poduzmite nešto.

Posao nije ispunio vaša očekivanja

Imali ste velika očekivanja kada ste se zaposlili koja se nikada nisu ostvarila? Obećano vam je da ćete raditi nešto potpuno drugačije? Ako se do sada ništa nije promijenilo, vjerojatno ni neće, a posao koji vam ne dopušta da živite život kakav biste željeli najbolje bi bilo što prije napustiti.

Mijenjanje posla ili karijere može biti jako teško, no potrebno je odvažiti se na takav korak i ponekad riskirati u životu.