Seks nas pomlađuje

U SVIJETU u kojemu smo svakodnevno okružene raznim proizvodima za postizanje mladolikog izgleda, a pri tom vrlo često zaboravljamo na učinak koji dobar seksualni život može imati na nas. Kao i dobra prehrana i aktivni život, seks čini dobro našem tijelu, a stručnjaci kažu kako se redovitim odnosom može izbrisati i po nekoliko godina za lica. Znači, prije nego što posegneš za skupom kremom protiv bora, sjeti se da kod kuće imaš eliksir mladosti, a sve što trebaš napraviti je iskoristiti ga.

Obriši bore

Hormoni stresa i antistres hormoni nalaze se u tvome tijelu, a ti sama utječeš na intenzitet njihova lučenja. Seks, poglavito orgazam, potiče lučenje antistres hormona: beta-endorfina, koji je opijat i ublažava bol, prolaktina, koji potiče opuštanje i oksitocina, koji u tebi izaziva osjećaj privrženosti i zbog kojeg se želiš maziti nakon seksa. Endorfin i hormon rasta počinju ploviti tvojim tijelom nakon orgazma, te zacjeljuju oštećenja od sunca i pušenja, a koža je zdravija i manje sklona borama.

Mekša koža

Sjeti se kako izgledaš netom nakon seksa: rumeni obrazi, pune, roza usne i sjajne oči – sve su to posljedice dobrog seksa, a tvoj sjaj može trajati danima. Znojenjem za vrijeme odnosa tvoje tijelo ispušta kiseline koje vlaže i hrane kožu te je čine mekom i podatnom.

Živahan izgled


San je prirodni lijek, a san potaknut seksom čini čuda. Sve tvari koje se izlučuju u tvome tijelu nakon seksa pomažu ti da lakše zaspeš, a probudit ćeš se odmorna i obnovljena. Dodavanjem seksa kao rutine prije spavanja možeš se riješiti problema koje imaš sa spavanjem.

Sve se računa

Čak i bez orgazma, seks ti može učiniti dobro. Povećana aktivnost, pa i samo ljubljenje povećava rad srca i cirkulaciju, a krv bolje putuje u tvoje organe i u kožu. Duboko disanje kontrolira stres i šalje kisik tvojim tijelom. Seksom sagorijevaš jednaki broj kalorija kao što bi potrošila u teretani, baveći se nekom manje zanimljivom aktivnosti. Čak i običan poljubac stimulira rad 30 facijalnih mišića, a svaka minuta ljubljenja sagorijeva 8 do 12 kalorija. Osim što ćeš biti dobre volje nakon malo intimnih radnji, tvoja linija će biti savršena, bez potrebe za napornim treninzima.

Nema veze ako nemaš dečka

Single cure koje u ovom trenutku još više žale što nemaju dečka mogu odahnuti - kao što svi znamo, za seks nije uvijek potrebno dvoje. Tko kaže da ne možeš potaknuti lučenje antistres hormona i bez potrebe za drugom osobom? Uz malo kreativnosti, sigurni smo da ćeš se snaći i sama te zablistati bez tuđe pomoći.