Sitne preinake koje mnogo znače: Poboljšaj kvalitetu svog života već danas

UKOLIKO ti se u zadnjih nekoliko mjeseci život promijenio naopačke i osjećaš se kao Alisa u Zemlji čudesa, nemoj posezati za pićem i kolačima (kao dotična junakinja) nego izvuci asa iz rukava i sačuvaj svoje zdravlje, novac i ljubav života.

Pazi na svaku kunu u novčaniku

Potrebna vam je samo jedna kartica s tekućim i žiro računom, ostale obustavite. Na taj način ćete spriječiti same sebe da jednom karticom otplaćujete dug druge kartice itd.

Osmisli nove rituale

Prekinite tradiciju svakodnevnog ispijanja kava u kafićima. Dogovorite se s frendicama i svaki dan naizmjenično pijte kavu kod druge frendice. Moći ćete u miru pričati o temama koje nisu primjerene za kafiće, a time ćete i uštedjeti oko 400 kn mjesečno.

Uzmi najjeftiniju tarifu


Kao što vam ne treba deset različitih kartica tekućeg i žiro računa, tako vam ne treba nekoliko SIM kartica raznih operatera. Raspitajte se koja vam je tarifa najisplativija i ostale isključite.

Deset minuta dnevno posveti svom zdravlju (i seksi tijelu)


Već svima poznata činjenica je da stres utječe na zdravlje. Po milijunti put čuli ste kako se morate zdravo hraniti, piti najmanje 2 litre vode dnevno i baviti se sportom. Ovim zlatnim pravilima dodajte i vrijeme za opuštanja i uživanje u stvarima koje vas vesele. Stoga, kako biste sačuvale svoje živce, odvojite najmanje deset minuta dnevno za opuštanje. U tih deset minuta možete meditirati, slušati glazbu, šetati ili jednostavno, samo ležati i isključiti se od buke i ubrzanog životnog tempa.

P.S. Tih deset minuta odmora možete si priuštiti nekoliko puta dnevno. Bolje napravite kratki predah nakon kojeg ćete biti "kao novi", nego dopustite da vas stres ponese i kažete ono što inače ne biste.

Ljubav

Koliko god vam raspored na poslu ili faksu bio pretrpan, uvijek možete pronaći vremena za dečka. Neka vas dragi dočeka ispred ureda ili fakulteta, prošetajte gradom i večer provedite razgovarajući  o svemu i svačemu. Možete i pripremiti zajedno večeru, pogledati omiljeni film ili nekoliko epizoda humorističnih serija, a zatim se zavući u spavaću sobu i uživati jedno u drugom.