Situacije u kojima prekid prijateljstva nije loša odluka

Foto: Vogue

SVAKI prekid boli.

No, neka se prijateljstva trebaju prekinuti za dobrobit svih uključenih. Evo na koja mislimo.
 
1. Kada ona ne želi priznati da je ljuta
 
To su sva ona prijateljstva u kojima odjednom dobiješ osjećaj kao da je ona ljuta na tebe te se počela udaljavati, iako ne znaš pravi razlog zašto je to tako. No, umjesto da to riješite, ona se boji iskrenosti, što dodatno otežava rješavanje problema. No, kao i u romantičnim vezama, i u prijateljstvu je iskrenost na prvom mjestu, a kada toga nema, odnos počinje propadati.
 
2. Kada kraj nje ne možeš biti svoja
 
Žao nam je što ti baš mi to moramo reći, ali to nije prava prijateljica. Pritom mislimo na sva ona prijateljstva u kojima jedna strana nameće svoja mišljenja drugoj, ali i kritizira stavove, koji nisu u skladu s njezinim. Iz kojeg god to razloga radila, to nije lijepo niti poželjno ponašanje.

3. Vaši su se ciljevi promijenili
 
Iako ste zajedno odrasle, vaši su se životni putevi sada u potpunosti razišli te gotovo da više nemate ništa zajedničko. Nažalost, takvo prijateljstvo nikada ne može opstati na duge staze, jer takve je stvari često teško ignorirati.
 
4. Kada ona misli samo na sebe
 
Uvijek si tu za svoju prijateljicu, no prvi put kada si ti trebala nešto, nje nije bilo na vidiku. Jednom se dogodi, no drugi, treći i četvrti put, neke su stvari jasnije. Ako ne možeš računati na nju u najtežim vremenima, gubiš vrijeme.
 
5. Ona uvlači i ostale prijatelje u vaše svađe
 
Svako zdravo prijateljstvo ponekad naiđe na neslaganje, iz čega proizađe manja ili veća svađa. No, bit je u tome da se problemi rješavaju na vrijeme i u četiri oka, a ne uz prisustvo treće strane. Drugim riječima, to nipošto ne uključuje tračanje iza leđa te traženje od zajedničkih prijatelja da biraju stranu.
 
6. Kada te ona smatra prijetnjom
 
Bilo da je u pitanju izgled, karijera, popularnost i slično. Ona više nije ponosna što ima lijepu, pametnu i sposobnu prijateljicu, već je postala ljubomorna. Iako si je to teško priznati, činjenica jest da je vrijeme da kreneš dalje i napraviš prostora za nešto bolje u svom životu - prave prijatelje.