Slatki desert za zaljubljene (i one koji će to tek postati)

Foto:

ŽELITE iznenaditi dragu osoba za Valentinovo? Isprobajte ovaj jednostavan recept i razveselite dečka, prijateljicu, mamu, sestru ili pak sebe vrlo ukusnim zalogajčićem. P.S. Imajte na umu da ljubav ide kroz želudac!

Zaljubljene jagode
                   
Što vam je potrebno:
 
Za 36 piškota:

4 žumanjka                       
120g šećera
5 bjelanjaka
50g škrobnog brašna
100g brašna

Za kremu:

3dl mlijeka
4 dl slatkog vrhnja
3 žumanjka
120g šećera
4 žlice brašna
6 listova želatine
Pola kg jagoda ( umjesto jagoda, možete koristiti maline, kupine, borovnice)

Za lim:

papir za pečenje

Priprema:

Pokrijte papirom jedan ili dva lima. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Miješajte žumanjke s trećinom količine šećera da se zapjene. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu preostali šećer i škrobno brašno. Snijeg lagano umiješajte u smjesu žumanjaka, pa dodajte prosijano brašno. Biskvitno tijesto stavite u štrcaljku s velikom otvorom i štrcajte na lim pruge dužine stijenki posude u kojoj ćete pripremiti kolač. Pazite da budu dosta udaljene jedna od druge. Piškote možete oblikovati i pomoći dvije žličice. Pecite ih 12-15 minuta na srednjoj prečki. Ostavite ih na papiru da se ohlade.

U međuvremenu možete započeti s pripremom kreme. Istucite žumanjke sa šećerom, brašnom i 5 žlica mlijeka. Želatinu namočite u hladnu vodu. Pomiješajate vrhnje i mlijeko pa skuhajte glatku kremu od žumanjaka. U još toplu kremu dodajte omekšalu želatinu. Posudu u kojoj ćete raditi kolač obilno namažite maslacem, na dno složite jagode pa stranice obložite piškotama. Ulijte mlaku kremu i ostavite u hladnjaku barem nekoliko sati.

Prije nego što kolačić okrenete na tanjur za posluživanje, kratko posudu potopite stijenkama u vruću vodu. Ukrasite voćem i poslužite dragoj osobi. Dobar tek!