Stiže nam 38. BH Fashion Week Sarajevo

Foto: Edvin Kalić

U NACIONALNOJ galeriji BiH, prije nekoliko dana, snimljena je kampanja za predstojeći BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 27.-29. 04. 2017 godine u hotelu "Holiday" Sarajevo, s odličnim programom, gdje će vodeći domaći dizajneri i noviteti modne scene predstaviti  svoje nove kolekcije.
 
Ovogodišnji visual za 38. BH Fashion Week Sarajevo pod nazivom "Alegorija proljeća" osmislila je Tea Zubović, zajedno sa Zlatom Zubović i Adelom Bišćević. Inače, Tea Zubović je osnivač domaćeg modnog brenda ART BY TEA. Fotografije i set za kampanju su osmišljeni kao ekstenzija same ideje za kolekciju, tj. inspiriRani su najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Alegorija proljeća" i "Rođenje Venere". 
 
Kao zaštitno lice kampanje odabrana je Lejla Muminović.
 
BH Fashion Week Sarajevo predstavlja ozbiljnu platformu za razvoj modne scene i mogućnost prilike za mlade dizajnere da stvore vlastiti modni indentitet.
 
U toku je i ONLINE CASTING za 38. BH FW Sarajevo. koji traje od 15.04. do 25.04.2017.godine, te se pozivaju sve zainteresirane djevojke i muškarci od 14 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila: abc.models.info@gmail.com
 
Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, visina, težina, godine, grad i broj mobitela.
 
Inače, 38. Fashion Week Sarajevo se održava u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.