Stvari koje definitivno ne biste smjeli raditi svojoj vagini

Foto: Instagram

VAŠA vagina zaslužuje samo najbolje.
 
1. Izlagati ju pari
 
Glumica Gwyneth Paltrow jedna je rijetkih koja se voli pohvaliti tretmanima, kojima izlaže svoje međunožje, a među njima je i tzv. Tikkun Spa. Tijekom njega žena sjeda na mini prijestolju, a zatim se pušta para, koja navodno čisti njezinu maternicu. Gwyneth tvrdi kako to i uravnotežuje razine ženskih hormona. No, stručnjaci tvrde kako to pruža dobar osjećaj isključivo zbog topline, kojom se povećava protok krvi u cijelom vaginalnom području, uključujući i klitoris, što napaljuje mnoge žene. A ako se previše približite pari, mogli biste zadobiti opekline. Osim toga, para povećava vlažnost, čime spomenuto područje postaje još osjetljivije na razvoj gljivica i bakterija.
 
2. Sunčati je
 
Glumica Shailene Woodley u jednom je intervjuu otkrila kako svojoj vagini voli podariti malo vitamina D sunčanjem, posebno kada je iscrpljena, jer joj to daje više energije. No, stručnjaci ponovno imaju odličan odgovor zašto to ne biste trebali raditi. Naime, vaša vagina će dobiti jednaku količinu vitamina D, kao i da uzmete ovaj vitamin kao dodatak prehrani, a pritom nećete morati izlagati svoje genitalije, s povećanim rizikom od raka kože, kao što je melanom.
 
3. Umetati ljepljive stvari u nju
 
Nije šala! Kandi Burruss, iz reality showa "Real Housewives of Atlanta", otkrila je kako voli tamo dolje stavljati šećer, kako bi zasladila okus. No, to definitivno nije dobra ideja i sigurne smo kako ne želite tamo dolje stavljati ništa što bi moglo ostati te tako narušiti ravnotežu bakterija i kiselina u rodnici te postaviti plodno tlo za infekcije, ako ne i nešto gore.
 
4. Ispirati ju
 
Iako to već vjerojatno znate, nikada nije loše utvrditi gradivo: nema potrebe da ispirete svoju vaginu, jer ona je organ koji se sam čisti. Druga stvar, ispiranjem uznemiravate prirodnu ravnotežu vagine, što može dovesti do iritacije i vaginalnih infekcija. 
 
5. Stavljati piercing
 
Rizik od infekcija, ožiljci, bol... Trebamo li dalje? Iako neki stručnjaci tvrde kako on može biti vrlo siguran, ako se napravi kako treba, on je nereguliran u brojnim zemljama pa postoje velike šanse da bi nešto moglo poći po zlu. Osim toga, iako se priča kako genitalni piercing može povećati seksualno zadovoljstvo, jednako tako može izazvati iritaciju i suze tijekom takvih aktivnosti, a to je daleko od seksi.