Sve tajne prekrasne kože korejskih ljepotica

Foto: W

SIGURNO ste primijetili kako je Koreankama teško odrediti dob. Uvijek izgledaju mladoliko i njegovano, a njihova koža glatka je, zategnuta i bez bora.

Dio ovog fenomena možemo pripisati genetici, no za tako dobar izgled još su važniji trikovi koje žene iz ovog dijela svijeta dobro znaju.
 
Usvoji neke od ovih savjeta i zablistaj poput ovih prekrasnih žena.
 
1. Koža pokazuje što jedeš
 
Žene iz Koreje paze što jedu te vode brigu o svemu što unose u organizam. Nikad se ne prejedaju te izbjegavaju velike količine pržene i slatke hrane, a obožavaju voće, povrće, ribu, alge i klice te sve namirnice koje su dobre za kožu.
 
2. Posveti pažnju proizvodima za njegu
 
Svaka Korejka zna što je najbolje za njenu kožu te veliku pažnju posvećuje odabiru kozmetike. Bilo da se radi o prirodnoj kozmetici, ili onoj iz parfumerije, važno je pronaći najbolju kombinaciju brandova te proizvode koji odgovaraju isključivo tvom tipu kože.
 
3. Nemoj se šaliti s čišćenjem - ovaj korak svaki se dan treba izvesti besprijekorno
 
Čišćenje lica iznimno je važno za lijepu kožu, a Korejke to dobro znaju. Često koriste i do 3 proizvoda za čišćenje (mlijeko, losion, piling) te tom postupku posvećuju 10-15 minuta. Čišćenje uključuje im masažu lica.
 
4. Cjelodnevna hidratacija iznimno je važna
 
Dobro hidratizirana koža jedna je od najvećih tajni korejskih ljepotica. One uvijek pri ruci imaju dobru hidratantnu kremu, piju puno vode i izbjegavaju sol.
 
5. Sunce, kakvo sunce?
 
Ove žene znaju da je lijep ten i u zreloj dobi važniji od preplanule puti. Šešire nose i za šetnju po gradu, a na licu uvijek imaju kreme s visokim zaštitnim faktorom.