Sve više muškaraca odlučuje se za plastične operacije, a evo što najčešće rade

Foto: Instagram

ESTETSKE operacije donedavno su bile tabu-tema. Osobito među muškarcima.

No, Američko udruženje plastičnih kirurga sada tvrdi da muškarci sve češće odlaze pod nož, i to prvenstveno zbog nastojanja da što duže zadrže mladolik izgled. Štoviše, broj takvih operacija među muškarcima se povećao za 29 posto u odnosu na 2000. godinu. Kako navodi Daily Mail, najčešće rade botox, filere, liposukciju, operaciju nosa i podizanje očnih kapaka, a zanimljivo je kako muškarci najčešće tvrde da se zapuste nakon vjenčanja i nakon što postanu roditelji.

"Muškarci očigledno ne prolaze kroz iste fizičke promjene kao i žene. Međutim, ono što se promijeni je njihov stil života koji se potom odražava na njihov izgled. Ne spavaju dovoljno, a dijeta i vježbanje obično nisu redoviti. Muškarci obično počinju drukčije izgledati u kasnim tridesetima i četrdesetima, kada poprime takozvani 'očinski izgled'", objasnio dr. Alan Matarasso iz Američkog udruženja plastičnih kirurga. 

Ipak, kako je Matarasso objasnio, ni muškarci nisu imuni na privlačnost takozvanih "makeovera" pa se sve češće odlučuju na zahvate uklanjanja dlaka, a podvrgavaju se i smanjivanju grudi, kao i transplantaciji kose.

Prema podacima Američkog udruženja plastičnih kirurga, u 2018. godini bilo je više od 200 tisuća plastičnih operacija među muškarcima, od čega su 52 tisuće bile operacija nosa, a slijede ih podizanje očnih kapaka i liposukcija.