Sve žene u tvojoj vezi: mamica, bivša, kolegica...

KADA bi se odjednom oko tvog dečka počele motati Scarlett Johansson, Jessica Alba i Megan Fox, sigurno ti ne bi bilo svejedno, no djevojke koje se motaju oko njega nisu jedini problem. Tvoj dragi može maštati o bujnim grudima Scarlett, ali svjestan je kako će to ostati samo na maštanju. S druge strane, postoje i brojne druge žene koje mogu utjecati na vašu vezu, a iako se na prvi pogled mogu činiti sasvim bezazlenima, mogu vam toliko zakomplicirati stvari da jednostavno želite pobjeći jedno od drugoga. Njegova majka, njegova bivša, kolegica s posla, njegova najbolja frendica, pa čak i tvoja najbolja frendica mogu biti uzork vaših problema, ali i prekida.

Njegova majka

Majka je prva žena na listi prioriteta svakog muškarca, a neovisno o tome jeste li u super odnosima ili ste se tek nekoliko puta srele, moraš ju shvaćati ozbiljno. Ona može djelovati umiljato i divno, no moguće je da je to samo maska koju pokazuje ostatku svijeta dok u sebi smišlja način kako vas razdvojiti. Majci se možeš odmah svidjeti i postati njezina ljubimica, ali postoje i situacije u kojima se možeš truditi koliko god želiš, a ona te jednostavno neće prihvatiti jer smatra da nitko nije dovoljno dobar za njezinog sina. Strategije komuniciranja sa potencijalnom svekrvom su brojne, no rijetko će koja od njih upaliti ako si naišla na tvrdoglavu mamicu koja se ne želi odvojiti od svog ljubimca.

Njegova najbolja prijateljica

Njegova best frendica može biti tvoj najveći saveznik, ili najveći neprijatelj. Tvoj će dečko uvijek cijeniti prosudbu svoje najbolje frendice iz djetinjstva, a sve što kaže o tebi uzimati će kao istinu bez rezerve. Ona tako može utjecati na tijek vaše veze i biti glavni razlog zašto funkcionirate ili ne funkcionirate. Prema tebi će se odnositi prijateljski zbog njega, ali njezina sposobnost da mu ubaci bubu u uho dok nisi u blizini može značiti probleme za tebe i tvog dragog, a on će na početku sigurno radije poslušati nju nego tebe. Njegova će se frendica često osjećati ugroženo kada u plan dođe druga djevojka, pa će zako ponekad nesvjesno pokušati sabotirati djevojku koja joj oduzima najboljeg frenda. Kritiziranjem njenog ponašanja nećeš mnogo postići, a ultimatum kojim ga tjeraš da bira između vas dvije neće dobro proći. Pokušaj biti dobra prema njoj i na neki način joj dati do znanja koliko tvoj dečko cijeni njihovo prijateljstvo, a ako je jednostavno nepodnošljiva, razgovaraj sa njim i reci mu da je u vezi sa tobom, a ne sa njom.

Tvoja najbolja prijateljica


Djevojka sa kojom dijeliš sve svoje tajne može postati tvoja noćna mora, a iako zvuči kao scenarij srednjoškolske ljubavi, najbolje prijateljice često otimaju dečke svojim frendicama i nakon tinejdžerskih dana. Ona ne spada u kategoriju najbolje frendice ako to radi, no svoje namjere često skriva, pa ti možeš misliti da je idealno rame za plakanje, dok ona može samo prikuopljati informacije kako osvojiti tvog tipa. Otimačica dečkiju jedna je vrsta loše najbolje frendice, no postoje i one koje žele sabotirati tvoju vezu samo zato što same nisu zadovoljne svojim ljubavnim životom, pa žele društvo za depresiju. Otimačicu ćeš kad-tad otkriti i prekinuti odnose s njom, a ljubomornu frendicu uvijek možeš uključiti u svoj društveni život, jer ona vrlo često samo želi nekoga tko će biti s njom. No, izbjegavaj pretvaranje veze u trojac u kojem je tvoja frendica uvijek prisutna, jer će ti tvoj dragi to sigurno zamjeriti.

Njegova bivša

Ako mu nisi prva cura, normalno je da će imati bivšu, a neke bivše će stvarati više problema nego što bi smjele. On može biti opsjednut svojom bivšom, a vaša se veza može pretvoriti u roman Daphne du Maurier, pa ćeš i ti ubrzo postati usredotočena samo na nju. Tvoje posebne osobine biti će zanemarive u odnosu na njene slatke detalje zbog kojih ju je volio, a činit će ti se kako nikada nećeš moći biti jednako važna kao ona. Njezina će se sjena nadviti nad vašu vezu, a svaki trenutak koji provedeš s njim razmišljati ćeš je li mu ona trenutno na pameti. Postoji i ona druga vrsta bivše koju on nastoji zaboraviti, ali mu ona svojim stalnim porukama i posjetama jednostavno to ne dopušta. Bivšu curu moraš tretirati kao duha: ili ju konfrontiraj i pitaj što želi, ili jednostavno zaboravi da postoji. Ako se morate s njom često družiti, nemoj biti previše prijateljski raspoložena prema njoj, jer će to u svakom slučaju biti neiskreno i glupo. U slučaju da tvoj dečko uživa u činjenici da ga ona još uvijek želi, razgovaraj s njim i zamoli ga da joj objasni kako je njihova veza gotova.

Njegova kolegica s posla

Kolege s posla često zamišljamo kao bezlična bića koja ne predstavljaju prijetnju našoj vezi, ali njegova bi kolegica mogla biti opasna. Razmisli: cijeli dan su zajedno na poslu, u dinamičnom okruženju, imamu slične ambicije i interese, i uvijek imaju o čemu razgovarati. Duge noći u uredu mogu se lako pretvoriti u aferu, a ti od kuće nemožeš utjecati na to. Kako bi riješila problem kolegice, pokaži se tu i tamo na njegovom radnom mjestu, odvedi ga na ručak, ili svrati do ureda za vrijeme pauze. Kritiziranje njegove kolegice nikada nije preporučljivo, jer ćeš djelovati ljubomorno, a možda će upravo zbog tvojih komentara početi primjećivati njene duge noge i prekrasan osmjeh. Budi ljubazna i ponosna, a kod kuće ga iznenadi seksi večerom zbog koje će zaboraviti na posao. Možeš uvijek izmisliti nekog zgodnog kolegu sa svojeg posla, te nedužno tijekom večere ubaciti činjenicu kako se odlično slažete, te da je iznenađujuće pametan za nekoga tko tako dobro izgleda. Malo ljubomore u vezi nikada ne škodi, a bitno je da ne pokažeš kako si ljubomorna na ženu s kojom dijeli ured.