Tjedan mode u Milanu obilježili i prosvjedi protiv ljubitelja krzna

Foto: Splash News

U MILANU se trenutno slavi svjetska moda.

U susjednoj Italiji trenutno se održava prestižni Tjedan mode, a brojna poznata lica i zaljubljenici u modu pohrlili su u Milano kako bi popratili najnovije revije poznatih i manje poznatih dizajnera.



I dok oni oduševljeno plješću odjeći na pisti koja to zaslužuje, ali i definitivno ne zaslužuje, postoje i one skupine koje vjerno prosvjeduju na ulicama ispred, nezadovoljni činjenicom da se i u 21. stoljeću još uvijek koristi pravo krzno u svrhu proslave visoke mode.



Iako su neka velikamodna imena već odavno potpuno odustala od korištenja pravog krzna u svojim kolekcijama, još uvijek postoje dizajneri koji ga se ne odriču iako dobro znaju kako se ono dobiva.



Za njih krzno još uvijek nije "moda kamenog doba", a čini se kako ih niti vjerna kopija takvog krzna u eko obliku nikako ne zadovoljava, što ljuti brojne ljude koji nisu nužno aktivisti za životinjska prava.



U Milanu je tako poslana još jedna snažna poruka i apel svim takvim dizajnerima, a zanimljivo jest da se uglavnom radilo o manje poznatim dizajnerima koji se ne mogu uspoređivati s kućama kao što su Gucci, Tom Ford i Michael Kors koji koriste ono umjetno.

Pa ako mogu oni, mogu i ostali!