Trendovi u vjenčanicama koje svaka mladenka koja se udaje 2020. mora znati

Foto: Pexels

BIT će ovo još jedna godina raskošnih vjenčanica. Barem ako je suditi prema najavljenim trendovima za 2020.

Početak svake godine obilježi predstavljanje novih kolekcija vjenčanica, a upravo je odabir te najposebnije haljine jedan od ključnih trenutaka za brojne buduće mladenke.

Ako i vi ove godine planirate razmijeniti zavjete, a još uvijek niste sigurne kakvu haljinu odabrati, u nastavku vam donosimo neke od aktualnih trendova na koje trebate obratiti pozornost:

Dugi rukavi

Haljine s dugim rukavima nastavljaju biti jedan od najpopularnijih odabira i u 2020. godini i lako je razumjeti zašto. Takav kroj je istovremeno laskav, sofisticiran i elegantan, a savršen je odabir i za mladenke koje žele postići vintage izgled.

Statement veo

Kakvu god vjenčanicu odaberete, nošenje vela može je potpuno preobraziti. Dokaz tome je i Hailey Bieber koja je na vlastitom vjenčanju u rujnu 2019. oduzimala dah noseći spektakularan veo o kojem se i dalje priča.

Čipka

Iako je čipka oduvijek bila popularna tkanina među mladenkama, 2020. godine će ona dobiti pravi profinjeni makeover. Ona je romantična, na trenutke mistična, ali i elegantna. Istovremeno je jednostavna i posebna pa je uvijek dobar odabir.

Gola ramena

Čisti, minimalistički dizajn ponovno je na cijeni, osobito ako odaberete vjenčanicu s golim ramenima. Ipak, ako planirate crkveno vjenčanje morate imati na umu kako je riječ o pomalo zahtjevnom modelu haljine jer zahtijeva pronalazak odgovarajućeg pokrivala za ramena. Unatoč tome, one su idealan odabir za sve one dame koje žele ostaviti senzualan dojam te istaknuti ženstvenost, a istovremeno ne žele pretjerati ili izgledati degutantno.

Ležerno i elegantno

Otkako je Meghan Markle uzdrmala modni svijet u svojoj fenomenalno jednostavnoj haljini s potpisom Givenchyja koju je nosila na vlastitom vjenčanju u svibnju 2018., pokrenuo se trend minimalističkih vjenčanica. Umjesto upečatljivih materijala i krojeva, mladenke sve češće odabiru ležernost i eleganciju. Još jednom se potvrdilo da je ponekad manje zaista više.