Tri četke koje koriste sve žene sa savršenom kosom

Foto: Instagram

KADA je riječ o kosi, žene su spremne potrošiti jako puno novca kako bi uvijek izgledala baš onako kako žele.

Za lijepu i njegovanu kosu ključan je odabir četke, odnosno četki, budući da vam trebaju tri različite. Nabavite li ih sve, bit ćete sigurne da će vam kosa baš uvijek izgledati savršeno.

Četka za otpetljavanje kose

Za otpetljavanje kose idealne su četke i češljevi širokog zuba. Na njih se ne odnosi pravilo koje nalaže da kosu ne biste smjeli češljati dok je mokra, jer ovakve četke neće slomiti vlasi. One klize kroz mokru i vlažnu kosu i temelj su savršene frizure.

Okrugla četka

Znate kako vam uvijek nakon odlaska iz frizerskog salona frizura izgleda kao s reklame? A ako ste do sada bezuspješno pokušavale to napraviti i kod kuće, onda sigurno nemate primjerenu četku. Za stiliziranje kose fenom najbolja je okrugla četka s gustim dlakama, koja kosi daje volumen i drži neposlušne pramenove na mjestu. Koristite je dok sušite kosu, ali pritom smanjite temperaturu fena na minimum i držite ga podalje od vlasi.

Lopatasta četka

Baš kao što ćete svoj look završiti dodavanjem nekog upečatljivog nakita, tako vam je i za finiširanje frizure potrebna prigodna četka. Najbolji izbor je šira, lopatasta četka sa širokim zupcima koji su utaknuti u mekanu svilenkastu podlogu i imaju zaobljene vrhove. Ova četka je nježna za kosu i vlasište pa neće uništiti frizuru koju ste oblikovali sušenjem i smanjiti volumen.

Sada kada sve to znate, nabavite svoj set četki za savršenu kosu i zapamtite da je i njih potrebno redovito čistiti, baš kao i kistove za make-up. Prljave četke pune kose izvor su bakterija i trebalo bi ih barem jednom mjesečno oprati vrućom vodom i šamponom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.