Tri dame sa špice potvrdile da je omraženi trend zavladao ulicama Zagreba

Foto: Luka Šangulin/Index

OKO jednog trenda se u posljednje vrijeme lome koplja.

Listajući modne časopise ili gledajući modne revije, primijetit ćete da odjednom svi luduju za "utility" stilom, odnosno modnim komadima koji neodoljivo podsjećaju na radničke ili pilotske uniforme. Neutralni, zemljani tonovi, širok kroj i predimenzionirani džepovi glavna su obilježja ovog stila.

Iako vam možda na prvi pogled neće biti jasno zašto bi takav komad itko nosio, nakon što ga odjenete, trebat će vam otprilike jedna sekunda da shvatite. Glavni aduti su im udobnost i praktičnost, a nije na odmet spomenuti i specifičan stil.

No dok ljubitelji mode ratuju oko "utility" komada, Zagrepčanke su ih odavno prihvatile. Dokaz tome su i ove tri dame koje su prošetale zagrebačkom špicom.

Zgodna crnka odabrala je kratak kombinezon koji remenom u struku naglašava njenu ženstvenu liniju, a upravo je od ovakvih kombinezona, samo u dugačkoj varijanti, cijela "utility" priča i krenula.

Njih su u svoje kolekcije uvrstila i brojna slavna dizajnerska imena poput Isabel Marant, Tibi, Hermesa, Stelle McCartney i brojnih drugih, a u jednom takvom zablistala je i Irina Shayk kada je sa stilom odlazila iz Bradleyjevog doma. Nije mu odoljela ni Jelena Veljača koja u njemu ostavlja dojam žene koja zna što želi.

Ipak, žene sa stavom ne moraju nositi samo "utility" kombinezone. Postoje i druge opcije, poput nude haljine kakvu nosi i ova plavuša.

Klasičan model obožavane midi haljine koji se zahvaljujući istaknutim džepovima i boji, uklapa i u ovaj stil.

Također, odličan odabir su i upečatljive hlače.

To je na špici potvrdila i ova dama koja je svoje maslinastozelene hlače kombinirala uz klasičan bijeli topić i trendi traper prsluk. Udobno, praktično i efektno!