Trikovi pomoću kojih ćete zavoljeti vodu



SVAKODNEVNO slušate kako je voda zdrava i da je za ljepotu i dobar izgled potrebno popiti barem dvije litre dnevno, ali ipak radije odabirete zaslađene sokove? Ako niste ljubitelj vode i jednostavno se ne možete natjerati da je popijete ni čašu, a kamoli u litrama evo nekoliko trikova pomoću kojih će voda postati vaše omiljeno piće.

Cjedilo za spas

Iscijedite sok limuna ili limete (ili oboje) i dodajte ga u vodu. Tko može odoljeti dobroj, staroj limunadi. Nezaslađena izvrsna je kao osvježenje za ove vruće dane, a i bogat je izvor vitamina.

Voćna infuzija

Napunite veći vrč vodom i narezanim voćem (limun, bobičasto voće ili dinju) te ostavite u frižideru preko noći. Svi volimo vodu s okusom, a ovu domaću voljet ćete još više.

Dodajte okus

Narežite ananas na kockice i stavite ga u vodu na najmanje 2 sata. Voda s okusom ananasa, to sigurno ne možete kupiti. Oduševit će vas okusom i osvježiti.

Led

Napravite led od nezaslađenog soka i dodajte ga u vašu vodu. Razveselit ćete sami sebe šarenim kockicama, rashladit se i obogatit vodu finim okusom. Možete li tražiti više?

Menta

Uzmite malo svježih listova mente i pustite ih da malo odstoje u vodi prije nego je popijete. Garantirano osvježenje i okus za pamćenje.

Krastavci

Narežite kriške krastavca i stavite ih u vodu koju pijete. Kao što imaju dobar učinak na umorne i natečene oči jednako tako revitalizirat će cijeli vaš organizam u samo nekoliko čaša.

Citrusi


Smrznite kriške klementine ili nekog drugog citrusa i koristite ih umjesto leda. Vitamin C i osvježenje u jednoj čaši.

Vege voda

Sačuvajte vodu u kojoj ste kuhali povrće, npr. mrkvu, i ohladite je preko noći. Dobit ćete vitaminsku bombu koja je uz to i dobrog okusa.

Zaslađivač


Ako ste navikli na slatke sokove svoju vodu zasladite zaslađivačem ili steviom. Tako ćete dobiti slatko piće sa 0 kalorija.

Čaj

Ako i nakon svih ovih trikova niste za vodu odaberite čaj. Skuhajte zeleni ili bijeli čaj bez šećera, ohladite ga i uživajte.