Trikovi za izbjegavanje ljubomore u vezi

Foto: DL1961

KAŽU da je u pravim količinama jako dobra, a kad se prevrši mjera, može uništiti i najbolju vezu.
 
Koliko god je nekim parovima uzbudljivo koketirati s ljubomorom, vjerujemo da bi većina ipak bila sretnija da je u njihovoj vezi uopće nema. Ovo su trikovi za postizanje upravo toga - veze bez (ili sa minimalnom količinom) ljubomore.
 
Važno je da ste na istoj valnoj duljini
 
Znamo da je nemoguće da oboje imate jednake porive kad je u pitanju ljubomora, ali u vezi je jako važno da ste barem otprilike tu negdje. Ako si ti jako ljubomorna, a tvoj dečko nije, teško je da ćete dugoročno biti sretni. Isto vrijedi i u obrnutoj situaciji. Naravno, ako ste oboje jako ljubomorni, ni to baš nije recept za uspjeh.
 
Sjetite se da je šutnja ponekad zlato
 
Sasvim je normalno osjećati ljubomoru, ali ako nema čvrstih dokaza da se stvarno događa nešto što ne bi trebalo, možda je bolje taj osjećaj zadržati za sebe. Muškarci ne vole ljubomorne žene, a ako mu za svaku sitnicu zbog koje si ljubomorna očitaš bukvicu, djelovat ćeš puno nesigurnije i neprivlačnije.
 
Ne igrajte prljavo
 
Ponekad će jedna osoba u vezi namjerno spomenuti nešto za što zna da će izazvati ljubomoru kod druge osobe. Testiranje granica i namjerno izazivanje ljubomore kako bismo se uvjerili da je drugoj osobi još uvijek stalo nije baš pametan potez jer umjetno stvorena ljubomora i dalje ima isti učinak kao i ona stvarna.
 
Upitajte se: Je li stvar u meni?
 
Rijetko će tko tijekom napadaja ljubomore pomisliti da možda pretjeruje i da stvari nisu baš tako sive. Umjesto da tražite razlog zbog čega je vaša ljubomora opradvada, tu energiju preusmjerite u traženje rupa u silnim teorijama koje stvarate.