U Hollywoodu više nitko ne planira šutjeti o ovom problemu

Foto: Splash News

JESTE li već primijetili hešteg "#timeisup" na društvenim mrežama?


Godinu iza nas u Hollywoodu su obilježile, među ostalim, brojne optužbe za seksualno zlostavljanje koje su počele s producentom Harveyjem Weinsteinom kojeg su za napastovanje optužile brojne svjetski poznate i manje poznate dame. No, ne trpe samo slavne dame seksualno uznemiravanje, već i brojne "obične smrtnice" koje se još više boje progovoriti o svemu.

Brojke pokazuju kako se čak 71 % žena boji prijaviti takav incident.

Upravo zato pokrenuta je inicijativa "Time's up" kojoj je cilj potaknuti borbu protiv takve vrste uznemiravanja, a priključile su joj se i brojne slavne dame poput Blake Lively, Emme Stone, Reese Witherspoon, Diane Kruger i mnogih drugih.

Kako stoji na službenim stranicama kampanje, ovo je vrijeme kada ne treba šutjeti i čekati da vas netko zaštiti jer se to neće dogoditi, pa je ujedno i vrijeme da se prestane tolerirati seksualno te bilo koje drugo zlostavljanje, kao i diskriminacija.

Time's up financira se putem dobrovoljnih donacija, a za sada raspolažu s oko 13 milijuna dolara koji će dijelom odlaziti i na sudske troškove žrtava seksualnog uznemiravanja ili zlostavljanja.

Cilj kampanje je i utjecaj na javnu politiku kako bi se donijeli zakoni i uredbe kojima bi žene na radnim mjestima bile zaštićenije, jer je svaka treća u dobi između 18 i 34 godine seksualno uznemirena na poslu.

Uskoro nas očekuje i dodjela prestižne filmske nagrade Zlatni globus, 7. siječnja, a šuška se kako će brojne slavne dame na crveni tepih stići u crnim haljinama kako bi podigle svijest o ovom sve većem društvenom problemu.