Udala se princeza Eugenie: Prekrasna mladenka nije nosila veo

Foto: Getty Images

ODRŽANO je i drugo kraljevsko vjenčanje ove godine. 

Nakon Meghan Markle i princa Harryja, danas je svoje sudbonosno "da" izrekla i princeza Eugenie od Yorka svom odabraniku Jacku Brooksbanku. 

Embed from Getty Images

Do posljednjeg trenutka nismo znali tko je odgovoran za dizajn i kako će uopće izgledati haljina lijepe mladenke, a sve što je prije vjenčanja otkrila je da se radi o britanskom dizajneru.

Za ovu kraljevsku vjenčanicu odgovorni su dizajneri Peter Pilotto i Christopher De Vos, poznatiji pod imenom brenda Peter Pilotto, koji su haljinu kreirali po striktnim uputama mladenke. 

Embed from Getty Images

Naime, kao što možete primijetiti, Eugenie nije nosila veo, a razlog tome je ožiljak koji je zadobila operacijom kralježnice u dobi od 12 godine. Princeza godinama vrlo otvoreno progovara o svojoj borbi sa skoliozom, a upravo zato je željela pokazati da se ne srami svog upečatljivog ožiljka pa je od dizajnera zatražila da vjenčanica sadrži duboki izrez na leđima. Osim leđa, vjenčanica decentno otkriva i dekolte, a korzet koji seže malo ispod struka dao je završnu ženstvenu notu ovoj haljini. Donji dio vjenčanice je suptilnog A kroja s raskošnim šlepom na pozadinskom dijelu. 

Embed from Getty Images

Tijaru ukrašenu smaragdima princeza je dobila na posudbu od kraljice Elizabete, a s istim dragim kamenjem nosila je i male viseće naušnice. 

Embed from Getty Images

Prema uzoru na Meghan Markle, vizažistica Hannah Martin nije pretjerivala s make-upom, a kosu osvježenu crvenkasto-smeđom bojom princeza je nosila skupljenu u nisku punđu s nekoliko pramenova koji su joj uokvirivali lice.