Uspjeh dvije Hrvatice u New Yorku: "Obukle smo i Aliciju Keys"

Foto: Privatne fotografije, Getty, Ilustracija Index
 
PRESTIŽNI New York Fashion Week ove se godine održavao od 9. do 16. veljače.
 
Na njemu su revije predstavila brojna poznata dizajnerska imena, no predmet današnjeg članka nisu dizajneri i njihove kolekcije, već dvije simpatične Hrvatice, dizajnerice, koje su imale priliku raditi na njemu.
 
 
 
One se zovu Tonia Vukušić i Katija Šimundić, koje smo zamolili da nam ispričaju nešto više o svom iskustvu. 
 
 
"Prije nekih mjesec dana. Katija Šimundić, prijateljica i ujedno kolegica s faksa, zvala me da se prijavila na Nolcha Fashion Show - inkubator za samostalne mlade dizajnere u sklopu New York Fashion Weeka - i da su je primili i pitala me da li želim da prijavi i mene. I s obzirom da je to ponuda koja se ne propušta, uputile smo se u New York", započela je Tonia.
 
 
 
U međuvremenu, prijateljice i kolegice dobile su ponudu za rad na NYFW-u na mjestu stilista i dressera, a najviše su se zadržale u studiju "Tome", dizajnerskog dvojca Ryana Loboa i Ramona Martina, dobitnika Vogue nagrade za nove dizajnere, u čiji studio zna zaviriti i slavna Anna Wintour. 
 
 
 
"Kroz ruke su nam prošle stotine komada odjeće, a kroz studio bi se svakodnevno izmjenjivalo i po 30-ak profesionalnih modela. Trebalo je svaki komad odjeće prilagoditi, osmisliti styling, trebalo je svaku manekenku obući, što nam je bio najveći problem, jer su djevojke imale skoro 2 metra", ispričala nam je Tonia kroz smijeh.
 
 
 
 
Kako im je izgledao radni dan? "Radni dan nam se sastajao od dostavljanja odjeće raznim PR agencijama, kao što je Bradbury Lewis, zatim stilistima za snimanje raznih editorijala... Provele bi dio dana u taksijima, kupovale smo pozamanteriju i sve ostalo što je bilo potrebno, jer su se kolekcije dovršavale do dugo u noc, i tako do samog početka revije." Time su cure jasno dale do znanja kako nije baš sve tako glamurozno, kako mi mislimo, barem ne iza pozornice.
 
 
 
"Sam Fashion Week, koji se održava na poznatoj adresi Skylight Clarkson Squeere je glamurozan, obzirom na poznate dizajnere, fotografe, modele i celebrityje... Ali same pripreme i nisu toliko glamurozne! Puno je tu uloženo truda, rada, nervoze do samog početka revija,  ali je ipak najvažnije zadovoljstvo nakon uspješno odrađene revije."
 
 
 
Simpatični i radišni duo u međuvremenu je radio i na ranije spomenutom Nolcha Fashion Show-u. "Kako nam nije bilo dosta izazova, prijavile smo se kao asistenti/stilistice jedne new yorške stilistice, koja je tražila pomoć za pripremu stylinga za Grammy. Nismo ni znale čiji styling pripremamo, jer se to sve odrađuje profesionalno i tajno pa smo bile ugodno iznenađene kada smo vidjele finalni styling na Aliciji Keys."
 
 
Cure su i dalje u gradu koji baš nikada ne spava te čekaju potvrdne odgovore za nove prilike. Na upit što bi poručile curama, koje se žele okušati na njihovom mjestu, cure su spremno odgovorile: "Budite hrabre, vjerujte u sebe i svoj talent i slijedite svoj san!"
 
Mi im želimo puno sreće u daljnjem radu.