Uz ove savjete ćete kod kuće obojiti kosu poput profesionalaca

ODLAZAK u frizerski salon da biste dobili željenu transformaciju boje kose nikada nije loša ideja, no ne može si je svatko priuštiti. 

Na sreću, to ne znači da kod kuće za puno manje novca ne možete dobiti boju kakvu želite. Kako piše Glamour, izuzetno je bitno da se držite uputa na kutiji boje jer frizeri upravo taj propust nazivaju najvećom pogreškom bojenja kose u kućnoj radinosti. 

Evo što trebate napraviti ako kod kuće želite obojiti cijelu kosu: 

Ne bojite čistu kosu

Pustite da prođu dva-tri dana od pranja kose prije nego što je obojite. Prirodna ulja na tjemenu stvaraju barijeru od iritacije, otkriva koloristica slavnih Kiyah Wright. Ako imate izuzetno osjetljivu kosu, savjetuje da u boju dodate nekoliko grama umjetnog sladila u prahu koje poništava isušujuća svojstva amonijaka. 

Obojite prvo jedan pramen

Ako nije riječ o boji koju ste prethodno koristili, obojite najprije samo jedan pramen po uputama na kutiji kako biste vidjeli je li to boja koju želite i koliko biste je trebali držati na kosi. 

Nemojte prvo bojiti tjeme

Započnite s bojenjem kose 1 cm od tjemena. Kada obojite polovicu kose, vratite se na tjeme i obojite i njega. Zbog topline tjeme poprima jaču boju i ona se brže razvija pa rezultat često ne bude ujednačen. 

Evo što vam je činiti ako želite napraviti pramenove kod kuće:

Podijelite kosu na što tanje pramenove

Nemojte bojiti nasumične pramenove, nego ih planski podijelite počevši od lica i krećući se prema zatiljku. Ipak, nemojte ostavljati jednak razmak između njih jer će onda izgledati preumjetno. 

Koristite četkicu za zube

Ako nemate profesionalni frizerski alat za pramenove, odlično će vam poslužiti četkica za zube. Njome možete detaljno obojiti i najtanji pramen. 

Nakon bojenja nanesite tretman za sjaj

Frizeri često nakon bojenja kose nanose tretmane za sjaj zbog kojih vam kosa nakon izlaska iz salona izgleda sjajno i zdravo. Takvi se tretmani na sreću mogu kupiti i u slobodnoj prodaji pa ne bi bilo loše kada biste si nakon bojenja priuštili jedan takav tretman. 

Ako vas zanima kako na prirodan način možete posvijetliti kosu i dati joj prirodan sjaj, sjajne recepte možete pronaći OVDJE