Uznemirujući razlog zašto sve više žena glumi orgazme

Foto: Blush

AKO imate vaginu, sigurno ste barem jednom u životu odglumili orgazam.

Možda samo niste htjeli povrijediti partnerove osjećaje ili ste samo pobornik one "lažiraj, dok ne uspiješ", iako to nije preporučljiva praksa, obzirom da tako nikada nećete dati do znanja partneru što doista želite pa je vrlo vjerojatno kako to nećete niti dobiti.

Nažalost, znanstvenici su sada otkrili još jedan, ozbiljniji razlog zašto sve više žena glumi orgazme, a radi se o požurivanju neželjenog seksa.

Iako je istraživanje provedeno na malom broju žena, iznenađuje njihova dob, od svega 19 do 28 godina. Sve su te žene priznale kako su najmanje jednom, u posljednjih godinu dana, pristale na seks, iako nisu imale baš nikakve želje za njim.

Niti jedna žena nije koristila riječi poput "silovanja" ili "prisile", no istraživači  ističu kako su neka od opisanih iskustava mogla biti označena na posljednji način. No, ispitanice su sva takva iskustva ipak nazvale "lošim seksom" te otkrile kako je takvo zavaravanje bio njihov način osjećaja veće kontrole, što im je pomagalo da se ubrza neželjeni seks, kada su osjećale i kako nemaju druge opcije.

"Istraživanje je bilo malo, no činjenica kako su svi sudionici govorili o istoj vrsti iskustva je doista uznemirujuća", zaključak je istraživača.

Lažiraj, dok ne uspiješ, je dobilo jednu sasvim drugačiju dimenziju...