Modni svijet okrenuo leđa gnjusnom i perverznom fotografu

Foto: Getty, Instagram

TERRY Richardson u modnom je svijetu ono što je u Hollywoodu Harvey Weinstein.

I dok Hollywood još uvijek trese seks skandal vezan uz jednog od najmoćnijih producenata današnjice koji je 30 godina seksualno napastovao poznate i manje poznate glumice, a neke i silovao, u modnom je svijetu također "palo" jedno zvučno ime.



Radi se o fotografu Terryju Richardsonu koji se sada također našao usred seks skandala koji je baš kao i kod Harveyja prekasno postao javni skandal.

O njegovim gnjusnim aktivnostima dovoljno govori nadimak "perverzni ujak Terry", a ovaj danas 52-godišnji fotograf često se javno hvalio zbog seksa s manekenkama koje je snimao. I dok ga svakim danom sve više njih optužuje za prisiljavanje na seks, slavne dame koje su surađivale s njim, a popis je predugačak, šute, što očito znači kako ne vjeruju u priče. Tu spadaju Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Kim Kardashian, Kate Moss, Miley Cyrus, Bella Hadid...

Iako se dotični hvalio svojim seks ulovima, zaboravio je spomenuti kako je mnogim manekenkama prijetio kako neće uspjeti ako ne spavaju s njim, a i dan danas tvrdi kako su optužbe lažne te kako su sve žene uvijek pristajale na seksualni odnos.

"Kraj njega Harvey Weinstein izgleda kao bambi", otkrio je nepoznati izvor te nastavio. "Svi znaju da je ganjao seks s modelima i s tim se hvalio. Ali nitko tko tako izgleda ne može dobiti toliko seksa bez da zloupotrijebi svoju moć".

Jedna od njegovih najodvratnijih rečenica ikad izgovorenih bila je sljedeća: "Nije u tome koga poznajete, nego kome pušite. Nemam rupu u hlačama ni za što." No dok se dame A-liste nije usudio zlostavljati, mlade djevojke koje su u SAD stigle s ciljem da uspiju pod svaku cijenu te se maknu od često loše svakodnevice, bile su idealni plijen za ovakvog jadnog i nesigurnog muškarca koji je očito bio vrlo siguran u sebe da se nikad neće suočiti s posljedicama, jer je toliko "moćan".



No njegovoj moći napokon su podrezana krila... Ranije ovaj tjedan Conde Nast (koji izdaje Vogue, GQ, Glamour...) Richardsonu je otkazao suradnju. Potpredsjednik tvrtke navodno je svima poslao mail u kojem je naglasio da posao s fotografom odmah mora biti "prekinut ili se treba zamijeniti drugim".

A Richardsonu su sada kampanje otkazale i dvije velike modne kuće, Bulgari i Valentino, zbog "ozbiljnih optužbi na njegov račun". Oba su brenda otkrila i kako ne misle više nikad raditi s njim.

PR služba fotografa otkrila je pak kako je on i više nego razočaran ovakvim okretanjem leđa ljudi s kojima je donedavno radio jer se već odavno očitao u vezi takvih optužbi. No sada je i više nego očito kako mu više nitko ne vjeruje.