Voliš nekog tko te ne primjećuje? Evo kako se riješiti opsesije

Foto: Vogue

NEUZVRAĆENA ljubav može biti jako bolna stvar, a najgore je to što nam i najmanji tračak nade često zna produljiti patnju. Znamo da se nije lako riješiti opsesije frajerom koji te ne primjećuje, ali uz ovih nekoliko savjeta, sigurno ćeš uspjeti u tome.

Planiraj sanjarenje
 
O njemu vjerojatno razmišljaš baš cijeli dan, a svaka te situacija podsjeća na njega, čak i ona koja to inače ne bi trebala. Umjesto da posvetiš cijeli dan sanjarenju o frajeru kojeg ne možeš imati, posveti mu samo određeno vrijeme u danu. Može biti i nekoliko puta u danu, ali jednom kada vrijeme za sanjarenje prestane, zabrani si da razmišljaš o njemu. S vremenom će ti postati sve lakše, pa ćeš imati manju potrebu za sanjarenjem.

Zamijeni ga nekim hobijem
 
Umjesto da ležiš u krevetu i razmišljaš o svim stvarima koje su se dogodile ili koje bi se mogle dogoditi, upiši nešto i iskoristi to vrijeme na drugačiji način. Osim što ćeš se bolje osjećati, upoznati ćeš i nove ljude, što znači da možda upoznaš i nekoga tko će te primijetiti.

Shvati da je sve u tvojoj glavi
 
On je stvaran, da, ali sve ostalo je rezultat tvoje bujne mašte. Umjesto da pišeš priče u glavi i nadaš se da će se neka od njih ostvariti, koncentriraj se na stvari koje su opipljive i stvarne. Jednom kad izbaciš lude ideje iz glave, lakše ćeš se riješiti opsesije.