Za svakog ponešto: Pet najpopularnijih jakni sezone

U HLADNIJIM danima glavnu ulogu u našim svakodnevnim outfitima igraju jakne.

Obično skuplje od ostatka garderobe, jakne su jedan od onih komada koje si mnoge žene mogu priuštiti jednom godišnje, pa je bitno pomno odabrati u kakvu ćete uložiti. Kako bismo vam malo olakšali šoping muke, donosimo vam pet najtrendi prijedloga jesensko-zimske sezone. Dobra vijest je da ih je većina u modi već godinama, pa vjerojatno već imate jednu od njih u ormaru:

Karirani sako

Sako već sezonama ima i ulogu proljetne, odnosno jesenske jakne, dok u zimskim danima postaje sjajan dodatni sloj koji usto uvijek jamči elegantan izgled. Klasični karirani model ove se sezone izdvojio kao najpopularniji, no nećete pogriješiti ni s jednobojnim, kao ni sa sakoom nekog drugog uzorka.

Baloner

Modni klasici su ove sezone u posebnom fokusu pa se tako, uz sako, na tronu našao i klasični baloner koji svakom outfitu daje damski pečat. Svestran, prilagodljiv, elegantan i chic samo su neki od epiteta koji se pripisuju baloneru, a sve njegove čari otkrit ćete tek kada nabavite jednog.

Kožna jakna

Od klasične motorističke jakne do kožne bomberice ili parke, ove sezone prolazi apsolutno sve, kao i moderne varijante načinjene od vinila umjesto kože. Stoga, ako već posjedujete jednu kožnu jaknu, u novu ne trebate ulagati, osim ako jednostavno ne možete odoljeti trendi modelima.

"Puffer" jakna

Kada nastupe malo hladniji dani, na scenu ponovo stupaju napuhane, takozvane "puffer" jakne koje su popularne bile i prošle zime. Mislite da ovo nije trend za vas? Vjerojatno se varate jer se ovakve jakne odlično uklapaju u različite stilove. Kraća ili duža - svejedno je, a želite li se posebno istaknuti odaberite jaknu u neonskoj nijansi s kojom ćete biti i u koraku s aktualnim trendovima. 

Kratki ili midi kaput

Kada je riječ o kaputima, ove godine poseban naglasak je na njihovoj dužini, a najpopularniji su kraći modeli ili oni do koljena. Što se tiče krojeva, prolaze i klasični vuneni i trendi čupavi modeli od umjetnog krzna, a od uzoraka su najpopularniji životinjski.