Zanimljive stvari koje trebaš znati o svom seksualnom nagonu

Foto: Lindex

ZA niti jednu hranu nije znanstveno dokazano da izravno stavlja u raspoloženje za seks.

1. Uzbuđenje
 
Muškarci su vrlo specifični o tome tko ih uzbuđuje, dok je kod žena to nešto kompliciranije. Kod žena genitalije reagiraju jednako na istospolni i seks između muškarca i žene, no to ne mora značiti da je ona uzbuđena ili da uopće želi seks.
 
2. Vjera
 
Za žene koje idu redovito u crkvu, manje je vjerojatno da će imati otvoren stav prema seksu. Kod muškaraca nije isti slučaj.

3. Emocionalna povezanost
 
Prije seksa, žene moraju izgraditi neku vrstu emocionalne veze s muškarcem, iako ona ne mora biti duboka. Kod muškaraca to ide drugačije, a ponekad je dovoljno i samo pitanje.
 
4. Testosteron
 
Jedno je istraživanje pokazalo kako su žene s višim razinama testosterona, više zainteresirane za masturbaciju nego za vođenje ljubavi.
 
5. Alkohol
 
Suprotno uvriježenom mišljenju, alkohol vrlo često ne djeluje pozitivno na naš seksualni nagon. No, jedna čaša vina mogla bi te opustiti i ništa ne upropastiti. Ali, sve više je previše.
 
6. Hrana
 
Za niti jednu hranu nije znanstveno dokazano da izravno stavlja u raspoloženje za seks, samo mi mislimo da ona to čini. No, hrana sadrži hranjive tvari, koje utječu na poboljšanje našeg cjelokupnog zdravlja. A bolje zdravlje, znači i veći seksualni nagon.